5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

עוף מפורק הוא מנה אהובה וקלה להכנה, מתאימה לארוחת צהריים, ערב או אפילו לאירוח.

המתכון הזה יגלה לכם איך להכין עוף מפורק רך, עסיסי וטעים עם כמה טיפים פשוטים.

הוא פשוט להכנה, מתאים לכל טעם ויכול לשמש כמנה ראשונה, תוספת או מרכיב במגוון מנות.

מה צריך?

מרכיבים:

טיפים לשדרוגים ושינויים:

הכנה:

  1. חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. ערבבו בקערה גדולה את שמן הזית, רוטב הסויה, דבש, מיץ לימון, שום, ג'ינג'ר, פפריקה, כמון, פלפל שחור ומלח.
  3. הכניסו את העוף לקערה ועסו אותו במרינדה לכל הצדדים.
  4. הניחו את העוף בתוך תבנית אפייה ועטפו אותו בנייר אלומיניום.
  5. צלו את העוף במשך 3-3.5 שעות או עד שהבשר מתפרק בקלות מהעצם.
  6. הוציאו את העוף מהתנור והניחו לו לנוח במשך 10 דקות.
  7. בעזרת שתי מזלגות, פירקו את העוף לרצועות קטנות.
  8. הסירו את העצמות והעור (אופציונלי).
  9. הגישו ותתענגו 🙂

יתרונות תזונתיים של עוף מפורק:

  • חלבון: עוף מפורק הוא מקור מצוין לחלבון חיוני לבניית ושמירה על רקמות השריר.
  • ויטמינים ומינרלים: עוף מכיל ויטמינים ו

תוספות ושדרוגים:

  • ירקות: ניתן להוסיף למרינדה ירקות כמו בצל קצוץ, גזר מגורר או פלפל קלוי.
  • רטבים: ניתן להגיש את

שאלות ותשובות:

1. איך יודעים שהעוף מוכן?

העוף מוכן כשהוא מתפרק בקלות מהעצם

2. אפשר להכין את העוף מראש?

כן, אפשר

3. איך אפשר לשמור את העוף המפורק?

ניתן

4. האם אפשר להקפיא את העוף המפורק?

כן, אפשר

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות