דרגו את המתכון

הסוד לעוף שלם בתנור עם תפוחי אדמה מושלמים שיקפיץ לכם את הארוחה לשדרוג גורמה!

דמיינו רגע הזה שאתם פותחים את התנור והריח המפתה של עוף זהוב ועסיסי מכה בכם, לצד תפוחי אדמה פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים שספגו אליו את כל טעמי התבשיל. עכשיו תפסיקו לדמיין, כי המתכון הבא הוא בדיוק מה שהולך להפוך את הארוחות המשפחתיות שלכם לקסום, קל וטעים להפליא– במינימום מאמץ ומקסימום מחמאות!

מידע בסיסי על המתכון:

מצרכים:

הוראות הכנה:

  1. חממו תנור מראש ל-200 מעלות במצב טורבו או חום עליון תחתון.
  2. הכנת תערובת התבלינים: בקערה קטנה ערבבו היטב את שמן הזית, השום, הפפריקה, דבש או סילאן, מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה וארומטית במיוחד.
  3. הניחו את העוף השלם במרכז תבנית אפייה רחבה ומרווחת וצפו אותו בתערובת התבלינים בצורה אחידה מכל הצדדים, כולל בתוך חלל הבטן (כך תקבלו עוף עסיסי במיוחד).
  4. סביב העוף סדרו ברווחים שווים את תפוחי האדמה, והקפידו לערבב אותם עם מעט מהתבלין שנותר. הוסיפו בין התפודים את ענפי הרוזמרין, הטימין ופלחי הלימון – הטעמים מתערבבים נהדר ביחד ופשוט מסחררים את החושים!
  5. אפו בתנור החם ללא כיסוי במשך כ-30 דקות, לאחר מכן הורידו ל-180 מעלות ואפו עוד כשעה. מומלץ להפוך את תפוחי האדמה פעם אחת תוך כדי הצלייה כדי לקבל תוצאה פריכה מכל הצדדים.
  6. בדקו מוכנות: העוף מוכן כאשר צבען זהוב עמוק ומרהיב, ותפוחי האדמה זהובים ורכים קלות כשננעצים בעזרת מזלג (מומלץ להמתין 10 דקות לפני ההגשה).

למה תאהבו את המתכון הזה?

טיפים להצלחה בטוחה:

וריאציות ושדרוגים:

איך להגיש?

עכשיו תורכם להיכנס למטבח ולהפתיע את כולם עם מתכון מנצח שמוכיח שאפשר בקלות לייצר מנות גורמה. אז למה אתם מחכים? חממו תנור וצאו לדרך!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות