פלפל אדום ממולא בבשר ואורז
המצרכים:
12 גמבות
½ קילו בשר טחון
2 כוסות אורז מבושל חצי בישול (לבשל בסיר עם 2 כוסות מים ו1/4 כפית מלח)
פטרוזיליה קצוצה
½ כף כורכום
½ כף כמון
¼ כפית קינמון
קורט פלפל אנגלי
¼ כפית אגוז מוסקט
כף פפריקה
כמה עלי סלרי קצוצים
כף רסק עגבניות
2 בצל קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
¼ כוס שמן
אופן ההכנה:
להכניס לקערה את הבשר, את האורז החצי מבושל, פטרוזיליה, כורכום, כמון, קינמון, פלפל אנגלי ואגוז מוסקט. לערבב היטב. לחתוך לכל פלפל את החלק העליון ולמלא כל פלפל בתערובת הבשר והאורז עד ¾ מהפלפל ולהדק היטב.
בסיר רחב ועמוק מטגנים את הבצל עם השמן עד להזהבה קלה.מוסיפים את הפפריקה, רסק העגבניות ועלי הסלרי ולערבב היטב להוסיף 3 כוסות בערך מים רותחים ולהביא לרתיחה שוב. לסדר את הפלפלים בסיר ולפזר מעל מלח ופלפל. לכסות ולהנמיך את האש. לבשל כ-45 ד' . לבדוק אם הנוזלים לא התאדו והבשר מבושל. במידה וחסר אפשר להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים, ולהמשיך לבשל עם מכסה.
למי שאוהב את הפלפל מעט שחום. ניתן לאחר הבישול להכניס לתבנית חד פעמית ולהשחים בתנור בחום של 190 מעלות למשך כ10 דק.
בתיאבון.
סרטון נוסף להכנת פלפל ממולא בבשר ואורז של חן במטבח: