חיפוש

מתכון ממרח סקורדליה קרמי וקטיפתי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון ממרח סקורדליה קרמי וקטיפתי

התענוג הקרמי והשום הזה מקורו ביוון, שם הוא מוגש לעתים קרובות כמטבל או כתוספת. זהו מלווה נפלא לבשרים על האש, ירקות צלויים, או פשוט כממרח על לחם פריך. שורשיו של סקורדליה נעוצים בימי קדם, שם האמינו שהוא נצרך על ידי חיילים יווניים בשל תכונותיו הממריצות, הודות לשום.

רכיבים:

  • 500 גרם תפוחי אדמה, קלופים וקצוצים
  • 6-8 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
  • 2 כפות חומץ יין לבן או מיץ לימון
  • מלח לטעימה
  • אופציונלי: חופן פטרוזיליה טרייה קצוצה או שמיר לקישוט

אופן הכנה:

  1. התחל בלהרתיח את תפוחי האדמה הקצוצים בסיר עם מים מומלחים עד שהם רכים במזלג, בערך 15-20 דקות.
  2. בזמן שתפוחי האדמה רותחים, טוחנים את שיני השום דק.
  3. לאחר שתפוחי האדמה מבושלים, מסננים אותם היטב ומעבירים אותם לקערת ערבוב.
  4. מועכים את תפוחי האדמה בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה עד לקבלת מרקם חלק וללא גושים.
  5. מוסיפים את השום הטחון לפירה, יחד עם שמן הזית וחומץ יין לבן או מיץ לימון.
  6. מערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה. אתה יכול להתאים את העקביות על ידי הוספת שמן זית במידת הצורך.
  7. מתבלים את הסקורדיה במלח לפי הטעם. זכרו, טעם השום יירגע כשהוא יושב, אז אל תפחדו לתבל בנדיבות.
  8. אם רוצים, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה או שמיר לקצוץ של צבע ורעננות.
  9. הגישו את הסקורדליה בטמפרטורת החדר או מצונן, לצד המנות האהובות עליכם.

חלופות כשרות:

עבור חלופות כשרות, ודא שכל המרכיבים הם כשרים, ושקול להשתמש בתחליפים בעלי תעודת כשרות לחומץ יין לבן, במידת הצורך.

יתרונות תזונתיים:

  • תפוחי אדמה מספקים מקור טוב לפחמימות לאנרגיה, בעוד ששום ידוע בתכונותיו המחזקות את מערכת החיסון. 
  • שמן זית מוסיף שומנים בריאים לתערובת, מקדם את בריאות הלב, וחומץ או מיץ לימון תורם בעיטה חריפה תוך סיוע לעיכול.

מנות, זמן הכנה ורמת קושי: מתכון זה משמש כ-4-6 אנשים כתוספת או מטבל. זה לוקח בערך 30-40 דקות להכנה, מה שהופך אותו למתכון קל יחסית, המתאים לבשלנים מתחילים או ותיקים כאחד.

טיפים לשיפור:

  • למרקם חלק יותר, השתמשו במעבד מזון או בבלנדר כדי לערבב את החומרים.
  • ניסוי עם זנים שונים של תפוחי אדמה למגוון מרקמים וטעמים.
  • צולים את השום לפני שמוסיפים אותו לעיסה לקבלת טעם עדין ומתוק יותר.
  • אם אתם מעדיפים טעם שחום, הגדילו את כמות החומץ או מיץ הלימון.
  • שומרים שאריות בכלי אטום במקרר עד 3-4 ימים.

אז הנה לך! מתכון פשוט אך מלא טעם למשחת סקורדליה שבטוח ירשים את בלוטות הטעם שלך ואת האורחים שלך. תהנה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות