דרגו את המתכון

מתכון ממרח סקורדליה קרמי וקטיפתי

התענוג הקרמי והשום הזה מקורו ביוון, שם הוא מוגש לעתים קרובות כמטבל או כתוספת. זהו מלווה נפלא לבשרים על האש, ירקות צלויים, או פשוט כממרח על לחם פריך. שורשיו של סקורדליה נעוצים בימי קדם, שם האמינו שהוא נצרך על ידי חיילים יווניים בשל תכונותיו הממריצות, הודות לשום.

רכיבים:

אופן הכנה:

  1. התחל בלהרתיח את תפוחי האדמה הקצוצים בסיר עם מים מומלחים עד שהם רכים במזלג, בערך 15-20 דקות.
  2. בזמן שתפוחי האדמה רותחים, טוחנים את שיני השום דק.
  3. לאחר שתפוחי האדמה מבושלים, מסננים אותם היטב ומעבירים אותם לקערת ערבוב.
  4. מועכים את תפוחי האדמה בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה עד לקבלת מרקם חלק וללא גושים.
  5. מוסיפים את השום הטחון לפירה, יחד עם שמן הזית וחומץ יין לבן או מיץ לימון.
  6. מערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה. אתה יכול להתאים את העקביות על ידי הוספת שמן זית במידת הצורך.
  7. מתבלים את הסקורדיה במלח לפי הטעם. זכרו, טעם השום יירגע כשהוא יושב, אז אל תפחדו לתבל בנדיבות.
  8. אם רוצים, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה או שמיר לקצוץ של צבע ורעננות.
  9. הגישו את הסקורדליה בטמפרטורת החדר או מצונן, לצד המנות האהובות עליכם.

חלופות כשרות:

עבור חלופות כשרות, ודא שכל המרכיבים הם כשרים, ושקול להשתמש בתחליפים בעלי תעודת כשרות לחומץ יין לבן, במידת הצורך.

יתרונות תזונתיים:

מנות, זמן הכנה ורמת קושי: מתכון זה משמש כ-4-6 אנשים כתוספת או מטבל. זה לוקח בערך 30-40 דקות להכנה, מה שהופך אותו למתכון קל יחסית, המתאים לבשלנים מתחילים או ותיקים כאחד.

טיפים לשיפור:

אז הנה לך! מתכון פשוט אך מלא טעם למשחת סקורדליה שבטוח ירשים את בלוטות הטעם שלך ואת האורחים שלך. תהנה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות