מתכון מנצח לעוגת שבת
ליטל אשואל משתפת במתכון מנצח לעוגת שבת.
טורט קצפת וריבת חלב
מצרכים:
5 ביצים בגודל L
1 כוס סוכר
רבע כוס שמן
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עוגת ריבת חלב וקוקוס – סיגלית עמגר
רולדת ריבת חלב מושלמת
פאי גבינה ריבת חלב ופקאן
מתכון נוסף:
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות
2. מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים כאשר את החלבונים שמים בקערת המיקסר עם וו הקצפה.
3. מקציפים את החלבונים יחד עם כוס סוכר למשך 7-8 דקות (לא לקצר), עד לקצף יציב מאד מאד!
4. מערבבים חלמונים עם שמן ויוצקים לתוך החלבונים בזרם דק תוך כדי הקצפה עד להטמעה.
5. בקערה מערבבים קמח ואבקת אפייה ומוסיפים לתערובת הביצים בבת אחת. מקפלים עם מרית בתנועות קיפול עדינות עד להטמעה בלבד ולא יותר מזה.
6. מרפדים תבנית אפייה עגולה מתפרקת בקוטר 24 בנייר אפייה ומשמנים היטב את תחתית התבנית ודפנותיה בספריי שמן.
7. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ45 דקות.
8. מקררים היטב לפני ציפוי הקרם
לקרם:
1 שמנת מתוקה
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
מקציפים לקצף יציב ומורחים/ מזלפים על גבי העוגה.
לקישוט:
אני זילפתי את ריבת החלב בצורה שבתמונה, אתם יכולים לקשט איך שרק תרצו, תלוליות, עיגולים, ספירלות כל מה שתאהבו והכי חשוב שתהיה כמות נדיבה של ריבת חלב❤️