דרגו את המתכון

מתכון מרק זורק פולני לבבי

זורק, המכונה גם מרק שיפון חמוץ פולני, הוא מאכל מסורתי אהוב שמחמם את הנשמה בימים קרים ומביא למטבח שלכם טעם של פולין. המרק הזה, שמקורו במטבח האיכרים הלבבי של פולין, עמד במבחן הזמן ונשאר עיקר במשקי בית ובמסעדות פולניות כאחד. הטעם החריף שלו מגיע מהתסיסה של קמח שיפון, מה שמעניק לו טעם ייחודי ומנחם שמשתלב בצורה מושלמת עם מרכיבים לבביים כמו נקניק, תפוחי אדמה וביצים. בין אם אתם משתוקקים לקערת נוחות או מחפשים לחקור את הטעמים של מזרח אירופה, מרק זורק בטוח ישביע.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. בסיר גדול מקפיצים את הנקניק הפרוס על אש בינונית עד להשחמה קלה. מוציאים את הנקניק מהסיר ומניחים בצד.
  2. לאותו סיר מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון. מטגנים עד שהבצל שקוף וריחני, כ-5 דקות.
  3. מחזירים את הנקניק לסיר, יחד עם קוביות תפוחי האדמה, לחם מחמצת חתוך לקוביות, מרק עוף או ירקות, עלה דפנה ומיורן. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  4. מביאים את המרק לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ונותנים לו להתבשל כ-30 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים.
  5. בקערה קטנה, טורפים יחד את השמנת החמוצה, הקמח והמים עד לקבלת תערובת חלקה. מערבבים בהדרגה את תערובת השמנת החמוצה לתוך המרק תוך כדי ערבוב מתמיד כדי למנוע היווצרות גושים.
  6. ממשיכים לבשל את המרק עוד 10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא מסמיך מעט.
  7. טועמים את המרק ומתקנים תיבול במידת הצורך. מוציאים את עלה הדפנה לפני ההגשה.
  8. מצקת את מרק הזורק לקערות ומקשטים בביצים קשות פרוסות ופטרוזיליה קצוצה.
  9. הגישו חם ותיהנו מהמרק הפולני הלבבי והטעים הזה עם לחם פריך בצד.

חלופות מתכון:

לאוכלי הכשרות, ניתן להחליף את הנקניק הפולני המעושן בנקניקייה כשרה או לוותר עליה לחלוטין לגרסה צמחונית. בנוסף, ניתן להשתמש במרק ירקות במקום במרק עוף כדי להתאים אותו לצמחונים וטבעונים.

יתרונות תזונתיים:

מנות וזמן הכנה: מתכון זה משרת כ-4-6 אנשים ולוקח כשעה להכנה.

רמת קושי: בינונית. אמנם המרכיבים פשוטים, אך תהליך התסיסה של לחם המחמצת והשגת איזון הטעמים המושלם עשויים לדרוש מעט עדינות.

טיפים לשיפור ושיטות בישול:

הנה לכם – קערה מנחמת של מרק זורק פולני שבטוח תחמם אתכם מבפנים. תהנה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות