חיפוש

מתכון מרק סלק וגזר בריא ועשיר בטעם

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון מרק סלק וגזר בריא ועשיר בטעם

מרק סלק וגזר הוא מנה תוססת ומנחמת שהיא מזינה כמו שהיא טעימה. מתכון זה נובע משורשיו למזרח אירופה, שם מרקים דשנים הם מרכיב עיקרי של חורפים קרים וקיץ תוסס כאחד. עמוס בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, המרק הזה לא רק מספק את בלוטות הטעם אלא גם מזין את הגוף מבפנים.

רכיבים:

  • 3 סלקים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 4 כוסות מרק ירקות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמיר טרי לקישוט
  • שמנת חמוצה או יוגורט יווני (לא חובה, להגשה)

הוראות הכנה:

  1. מחממים שמן זית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים בצל קצוץ ומאדים עד לשקיפות, כ-5 דקות.
  2. מוסיפים שום טחון ומבשלים עוד דקה עד שהוא ניחוח.
  3. מוסיפים לסיר קוביות סלק וגזר, יחד עם כמון, מלח ופלפל. מטגנים 5 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
  4. יוצקים את ציר הירקות ומביאים את התערובת לרתיחה. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים למרק להתבשל במשך 20-25 דקות, או עד שהירקות רכים.
  5. לאחר שהירקות רכים, מסירים את הסיר מהאש ונותנים למרק להתקרר מעט.
  6. בעזרת בלנדר טבילה או בלנדר רגיל טוחנים את המרק עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. אם משתמשים בבלנדר רגיל, יש לעבוד בקבוצות ולהיזהר מנוזלים חמים.
  7. טועמים את המרק ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  8. מצקת את המרק לקערות ומקשטים בשמיר טרי. מגישים חם, עם כף שמנת חמוצה או יוגורט יווני אם רוצים.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, תוכלו להתאים את המתכון בקלות על ידי שימוש במרק ירקות בעל תעודת כשרות והבטחת שכל שאר המרכיבים עומדים בתקני הכשרות. בנוסף, אתה יכול להתאים אישית את המרק על ידי הוספת ירקות אחרים כגון תפוחי אדמה, סלרי או פרסניפס לתוספת טעם ותזונה.

יתרונות תזונתיים:

  • סלק וגזר הם תחנות כוח תזונתיות, עשירים בויטמינים A ו-C, סיבים ומינרלים חיוניים כמו אשלגן ומנגן. 
  • הם גם עמוסים בנוגדי חמצון, שעוזרים להפחית דלקות ולהגן מפני מחלות כרוניות. 
  • מרק זה דל בקלוריות ושומן, מה שהופך אותו לבחירה בריאה עבור כל מי שצופה במשקלו או מחפש לשפר את בריאותו הכללית.

כמות: מתכון זה מכיל כ-4 מנות.

זמן הכנה: לוקח בערך 30-40 דקות להכין את המרק הזה מתחילתו ועד סופו.

רמת קושי: קלה

טיפים לשיפור:

  • למרקם קרמי יותר, הוסיפו שפריץ של חלב קוקוס או שמנת בסוף הבישול.
  • צליית הסלק והגזר לפני הוספתם למרק יכולה לשפר את המתיקות הטבעית שלהם ואת עומק הטעם.
  • ניסוי עם תבלינים שונים כגון ג'ינג'ר, כוסברה או טימין כדי להוסיף מורכבות למרק.
  • אל תשליכו את הירוקים של הסלק! הם אכילים ומזינים, אז שקלו לחתוך אותם ולהוסיף אותם למרק או להשתמש בהם במנות אחרות.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות