דרגו את המתכון

מתכון סלט טוניסאי בריא, מזין ועשיר

סלט טוניסאי, הוא מאכל תוסס וטעים שמקורו במדינה היפהפייה בצפון אפריקה, תוניסיה. מפוצץ צבעים ומרקמים, הסלט הזה הוא חגיגה של מרכיבים טריים וטעמים נועזים. זהו מרכיב עיקרי במטבח התוניסאי, לעתים קרובות מוגש כתוספת או נהנה כארוחה קלה בפני עצמה.

המטבח הטוניסאי הוא מיזוג של השפעות ים תיכוניות, ערביות, ברבריות ועות'מאניות, המשקף את ההיסטוריה העשירה של המדינה ואת המורשת התרבותית המגוונת. סלט טוניסאי מגלם את המגוון הקולינרי הזה, הכולל תערובת הרמונית של מרכיבים הנפוצים באזור.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את קוביות העגבניות, המלפפון, הבצל האדום, הפלפלים, הפטרוזיליה והנענע.
  2. בקערה קטנה, טורפים יחד את שמן הזית, מיץ הלימון, הכמון הטחון, מלח ופלפל להכנת הרוטב.
  3. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות כדי לצפות את כל המרכיבים בצורה אחידה.
  4. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  5. מקשטים בזיתים וגבינת פטה מפוררת אם רוצים.
  6. מגישים מיד כתוספת מרעננת או כארוחה קלה בפני עצמה.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להתאים את המתכון על ידי השמטת מרכיבים כמו גבינת פטה והתאמת תיבול לפי העדפה. בנוסף, ניתן להוסיף חומוס או עוף בגריל לתוספת חלבון.

יתרונות תזונתיים:

תפוקה וזמן הכנה: מתכון זה מניב כ-4 מנות ולוקח כ-15 דקות להכנה.

רמת קושי: מתכון זה קל, מושלם הן לטבחים מתחילים והן לשפים ותיקים כאחד.

טיפים לשיפור:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות