5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

 

סלט עדשים שחורות ובטטה זה הוא מעצמה של טעמים, מרקמים ותזונה. זוהי מנה המפגישה בין הארציות של העדשים השחורות, המתיקות של הבטטה והרעננות של עשבי התיבול, ויוצרת סלט תוסס ומשביע. המתכון הזה הוא לא רק טעים אלא גם תופס אגרוף מבחינת יתרונות בריאותיים, מה שהופך אותו לתוספת מושלמת לרוטב הארוחה הרגיל שלך.

מקורות מתכון:

בעוד שלמקורותיו של השילוב הספציפי הזה אולי אין סיפור אגדי, למרכיבים האישיים יש היסטוריה עשירה. עדשים שחורות, הידועות גם בשם עדשי בלוגה, היו מרכיב עיקרי במטבחים רבים במשך מאות שנים, ומוערכים בשל ערכן התזונתי. לבטטות, לעומת זאת, יש מסע מרתק מדרום אמריקה להפיכתה למרכיב אהוב ברחבי העולם. הסלט הזה מפגיש את האלמנטים המגוונים הללו בתערובת הרמונית שהיא גלובלית כמו שהיא טעימה.

רשימת רכיבים:

 1 כוס עדשים שחורות, שטופות

 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכים לקוביות (בערך 2 ס"מ קוביות)

 1 בצל אדום, קצוץ דק

 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות

 1 מלפפון חתוך לקוביות

 1/2 כוס עגבניות שרי, חצויות

 1/4 כוס כוסברה טרייה, קצוצה

 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה

רוטב:

 3 כפות שמן זית

 2 כפות חומץ בלסמי

 1 כף חרדל דיז'ון

 מלח ופלפל לפי הטעם

 

שלבי הכנה:

  1. מבשלים את העדשים:
  1. צולים את הבטטות:
  1. הכינו את הירקות:
  1. הכינו את הרוטב:
  1. להרכיב את הסלט:
  1. הגישו ותהנו:

יתרונות תזונתיים:

הסלט הזה הוא מעצמה תזונתית. 

כמות:

מנות: 4

קושי: 

קל

זמן: 

30 דקות

חלופות למתכונים:

לאוכלי כשרות יש לוודא שכל המרכיבים מאושרים כשרות. בנוסף, ניתן להחליף מרכיבים לא כשרים כמו חתיכות בייקון בחלופות כשרות או לוותר עליהם לחלוטין.

טיפים:

סלט עדשים שחורות ובטטה זה לא רק ארוחה; זו חגיגה של צבעים, טעמים ותזונה טובה. אז קדימה, הכינו ותיהנו מהטוב הבריא!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות