דרגו את המתכון

מתכון סלט פסטה קר מהיר ומרענן ב- 10 דקות

סלט הפסטה הקרה הזה הוא מציל החיים האולטימטיבי כאשר אתה זקוק למנה מהירה ומשביעה שאינה חוסכת בטעם. מקורו של המטבחים התוססים של איטליה, שבהם ימי הקיץ החמים דורשים משהו קריר ומרענן, הסלט הזה עשה את דרכו ברחבי העולם בזכות הרבגוניות והטעימות שלו. עמוס בתערובת צבעונית של ירקות טריים, פסטה דשנה ורוטב טעים, זו חגיגה לחושים שמתכנסת תוך 10 דקות בלבד!

רכיבים:

רוטב:

הוראות שלב אחר שלב:

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות האריזה בסיר גדול עם מים רותחים מומלחים עד לדרגת אל-דנטה. מסננים ושוטפים תחת מים קרים כדי לעצור את תהליך הבישול. מעבירים לקערת ערבוב גדולה.
  2. בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הירקות. שוטפים וקוצצים את עגבניות השרי, המלפפון, הפלפל, הבצל האדום וכל ירקות רצויים אחרים. מוסיפים אותם לקערה עם הפסטה המבושלת.
  3. אם משתמשים, מוסיפים לקערה את הזיתים השחורים הפרוסים וגבינת הפטה המפוררת.
  4. בצנצנת או קערה קטנה, מערבבים את שמן הזית, החומץ הבלסמי, השום הטחון, חרדל דיז'ון, דבש או סירופ מייפל, מלח ופלפל. לנער או להקציף עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. יוצקים את הרוטב על הפסטה והירקות ומערבבים בעדינות כדי לצפות הכל בצורה אחידה.
  6. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך, מוסיפים עוד מלח, פלפל או חומץ לפי הטעם.
  7. מקשטים את הסלט בעלי בזיליקום טריים קרועים לתוספת של טעם וצבע.
  8. מגישים מיד, או מקררים לפחות 30 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחד לפני ההגשה. תהנה מסלט הפסטה הקרה המהירה והמרעננת שלך!

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, תוכלו להתאים את המתכון הזה בקלות. פשוט החליפו את המרכיבים לפי הצורך. לדוגמה, השתמשו בפסטה בעלת תעודת כשרות וודאו שכל המרכיבים האופציונליים כמו גבינת פטה או מרכיבי הרוטב עומדים בהנחיות הכשרות. ניתן גם להשמיט או להחליף מרכיבים על סמך העדפות אישיות או צרכים תזונתיים. לגרסה טבעונית, דלגו על גבינת הפטה או השתמשו באלטרנטיבה על בסיס צמחי, והחליפו דבש בסירופ מייפל ברוטב לקבלת אופציה ידידותית לחלוטין לטבעונות.

יתרונות תזונתיים:

מנות וזמן הכנה: מתכון זה מניב כ-4 מנות, מה שהופך אותו מושלם לארוחה משפחתית מהירה או כתוספת להתכנסות. עם זמן הכנה של 10 דקות בלבד, זוהי אפשרות נטולת טרחה ללילות חול עמוסים או לאירועים של הרגע האחרון.

רמת קושי: בסקאלה של קל-בינוני-קשה, המתכון הזה נכנס היטב לקטגוריית הקל. עם מרכיבים פשוטים והוראות פשוטות, אפילו טבחים מתחילים יכולים להקציף את הסלט הזה בביטחון.

טיפים לשיפור:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות