חיפוש

מתכון עוגה בחושה ב 5 דקות של קרין גורן

מתכון עוגה בחושה ב 5 דקות של קרין גורן

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

"`html

עוגת המהירות של קרין גורן

נכון, יש לכם רק חמש דקות פנויות? קרין גורן הולכת לשלוף לכם קסם מהארון! ייתכן שזה יישמע לכם כמו חלום מתוק, אבל בהחלט אפשר להכין עוגה בחושה מדהימה במהירות הבזק, ללא כל מאמץ מיותר. המורשת של מתכוני סבתא מתגלה כאן, עם נגיעה מודרנית שמשלבת את כל מה שמעמיד עוגה מושלמת על השולחן. אם אתם אוהבים עוגות רכות, מתוקות ומפנקות, זו ההזדמנות שלכם! אה, ורק כדי להפתיע, העוגה הכעיסה אותנו כה רבות, שהחלטנו לקרוא לה "הממכר". היא פשוט כזו, שלא תוכלו להפסיק ללקט על מה שהיא מציעה. בואו נצא לדרך!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 5 דקות
  • רמת קושי: קל מאוד
  • כמות מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול יחד אל תוך תהליך ההכנה, חשוב להכיר את הרכיבים שדרושים לנו כדי ליצור את העוגה הזו. אני מבטיח לכם, מדובר בחומרים פשוטים שכולכם כבר מכירים. המומנט הנפלא הוא פשוט ומשגע!

  • 2 ביצים בגודל בינוני
  • 1 כוס סוכר (מדהים, אני יודע)
  • 1/2 כוס שמן (איזה נעים)
  • 1/2 כוס חלב (הכי טרי שיש)
  • 1.5 כוסות קמח (לגרסה ללא גלוטן – קמח תפו”ח)
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית זקת וניל (לניחוח אגדי)
  • קמצוץ מלח (שיפיק טעמים עזים)

מרכיבים חלופיים

אם אתם רוצים לעצב עוגה ששומרת על בריאותכם, אתם יכולים להחליף את הסוכר בסוכר קוקוס, והחלב בחלב צמחי כמו חלב שקדים או חלב סויה. ישנן כל כך הרבה אפשרויות לבריאות שלכם וכמובן, יש מקום גם לגרסה טבעונית! אם תחליפו את הביצים במרכיבי אגבה או קמח חומוס, תקבלו עוגה מהפכנית!

שלבי ההכנה

עכשיו, כשהמרכיבים מוכנים ונמצאים לידה, הגיע הזמן להתחיל לחבר אותם לתוך העוגה המושלמת שלנו. תהליכי ההכנה כל כך פשוטים, שלא תאמינו עד כמה זה קל!

  1. נחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, נשבור את הביצים ונוסיף את הסוכר.
  3. נמשח היטב עם מטרפה עד שהסוכר נמס.
  4. נוסיף את שמן והחלב ונמשיך לערבב.
  5. ננפה את הקמח ואבקת סודה לשתייה לתוך התערובת.
  6. נוסיף את הווניל והמלח ונערבב עד שהתערובת נהיית חלקה ואחידה.
  7. נשפוך את התערובת לתוך תבנית אפייה משומנת.
  8. נאפה במשך 25-30 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ומעט משנה צבע.
  9. נוציא מהתנור, נניח לקצת להתקרר ונקשט עם אבקת סוכר, שוקולד, או פירות טריים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

יש אינסוף אפשרויות לשדרג את העוגה הזו! אם תרצו להוסיף קצת שוקולד צ׳יפס, זה ממש משגע. גם אגוזים קצוצים או פירות יבשים בהחלט יתאימו כאן. החיץ הזה בין המתוק למלוח רק יוסיף התפתחות לסיפור הטעמים! ואם אתם באמת רוצים להרשים, הוסיפו לוף של קרם בטעם האהוב עליכם.

שאלות ותשובות

מה עושים אם העוגה לא תופסת?
, אם העוגה לא תפסת, תוודאו שהסודה לשתייה טרייה, ושהתנור היה מחומם לפני שהכנתם את המתכון. עוגות בחושה נוטות להצלות כך שאם נראה לכם שהן לא מתנפח, אל תתייאשו.

האם אפשר להכין את העוגה עם קמח מלא?
לגמרי! זה גם בריא יותר وأפילו גורם לעוגה לטעום נימוחה ומרקם עשיר.

האם אני יכול להוסיף קקאו?
נתיב ראשי של שוקולדית חורפת! הוספת קקאו לעוגה יכולה להפוך אותה למופלאה. פשוט החדירו 1/4 כוס קקאו לקמח לפני תהליך הוספת הסודה לשתייה.

איך כדאי לשמור על העוגה אם נותרה ממנה?
לא נעים לי לגרום לעוגה להישאר! אבל אם כבר, כדאי לשמור אותה בקופסה אטומה. העוגה תישאר טרייה במשך 3 ימים מחוץ למקרר, אפשר גם להקפיא אותה!

אפשר לשים אגוזי לוז?
בהחלט! אגוזי לוז משתלבים מצוין. אתם יכולים גם לקצוץ אותם דק ולשלבם בתערובת או לקשט את העוגה מלמעלה.

איזה תבלינים אפשר לשים במקום הווניל?
תמציות אחרות כמו תמצית שקדים או קינמון יעבדו יופי, כל אחד מהם ייתן זווית טעמים משגעים.

יכול להיות שאכין עוגה כזו לקראת סוף שבוע?
בהחלט זה אחד המתכונים הכי פופולריים בפעם נוספת! אתם יכולים להכין את העוגה על ערב סוף שבוע וליהנות מקפה על הבוקר!

איך ניתן להפוך את העוגה למאפה אישי?
שתנו את התערובת לכמה תבניות מיני ולאפה! הן יוצאות מושלמות ומושכות כמו תכשיטים.

יש עוגיות אפשריות עם המתכון הזה?
כן! עם אותה התערובת, ניתן להכין גם עוגיות. פשוט הציבו את התערובת בעיגולים על תבנית ואפו 10-12 דקות נוספות.

האם זה מתאים לילדים?
לגמרי! הילדים יכולים להיות מעורבים בתהליך, והם יכולים לבחור את התוספות.

עכשיו כשיש לכם את המתכון המהמם הזה, קחו רגע לשתף אותו ברשתות החברתיות. אני בטוח שגם לחברים שלכם מגיע לטעום את העונג המושלם הזה!

"`

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות