מתכון עוגיות איטלקיות – אמרטי מושלמות
דבר בטוח! הנה מתכון לעוגיות שקדים איטלקיות מענגות, הידועות בשם "אמרטי", שמקורן במחוז לומברדיה שבאיטליה. התענוגות הקטנים האלה לא רק טעימים אלא גם מתהדרים בכמה יתרונות תזונתיים, בהיותם עשירים בחלבון מהשקדים ודלים יחסית בסוכר בהשוואה להרבה פינוקים מתוקים אחרים. הם מושלמים לסיפוק השן המתוקה שלך מבלי להתפנק יותר מדי!
לעוגיות אמרטי יש היסטוריה עשירה שראשית מאות שנים. האגדה מספרת שהם נוצרו לראשונה על ידי זוג צעיר בעיירה סרונו שבאיטליה, שרצה להרשים קרדינל על ידי מתן מתנה ייחודית וטעימה. עוגיות השקדים הפריכות אך הלעיסות הללו זכו במהירות לפופולריות ברחבי איטליה ומחוצה לה, והפכו לפינוק עיקרי במהלך אירועים מיוחדים וחגים.
רכיבים:
- 250 גרם קמח שקדים (או שקדים טחונים דק)
- 200 גרם סוכר
- 2 חלבוני ביצה
- 1 כפית תמצית שקדים
- אבקת סוכר, לפיזור (לא חובה)
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים בקערת ערבוב גדולה את קמח השקדים והסוכר.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עד שנוצרים פסגות נוקשות.
- מקפלים בעדינות את החלבונים הטרופים ותמצית השקדים לתוך תערובת קמח השקדים עד לקבלת תערובת אחידה. הבצק צריך להיות סמיך ודביק.
- בעזרת כף או כף עוגיות מחלקים את הבצק ומרדדים לכדורים קטנים בקוטר של כ-2-3 ס"מ.
- מניחים את כדורי הבצק על תבנית האפייה המוכנה, מרווחים ביניהם באופן שווה.
- אם רוצים, מפדרים קלות את החלק העליון של העוגיות באבקת סוכר למגע דקורטיבי.
- אופים בתנור שחומם מראש 15-20 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות קלות מבחוץ ורכות מעט במרכזן.
- מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה מספר דקות לפני שמעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.
- לאחר התקררות, תהנו מעוגיות אמרטי מענגות אלה עם כוס קפה או תה, או ארוז אותן כמתנה ביתית מתחשבת לחברים ובני משפחה!
מרכיבים חלופיים:
לחלופות כשרות, ודאו שקמח השקדים ותמצית השקדים שלכם יהיו כשרים. אתה יכול גם להחליף את הסוכר המגורען בסוכר בעל תעודת כשרות או אפילו סוכר קוקוס לפרופיל טעמים קצת שונה.
יתרונות תזונתיים:
- שקדים עמוסים בשומנים בריאים, חלבון, סיבים וחומרי תזונה חיוניים כמו ויטמין E ומגנזיום.
- העוגיות הללו נטולות גלוטן, מה שהופך אותן למתאימות לבעלי רגישות לגלוטן או צליאק.
- עם כמות מתונה של סוכר בלבד, הם מציעים פינוק מתוק מבלי להגזים בקלוריות ריקות.
מנות וזמן: מתכון זה מניב כ-24 עוגיות ולוקח כ-30 דקות הכנה ו-15-20 דקות לאפייה.
רמת קושי: הייתי מדרג את המתכון הזה כקל-בינוני. בעוד שהמרכיבים פשוטים והשלבים פשוטים, השגת המרקם המושלם עשויה לדרוש מעט עדינות, במיוחד בהקצפה של החלבונים.
טיפים להצלחה:
- הקפידו לא לערבב יתר על המידה את הבצק, כי זה יכול לגרום לעוגיות קשות. מכוונים רק לערבוב מספיק כדי לשלב את כל המרכיבים בצורה אחידה.
- אם אתה מעדיף טעם שקדים חזק יותר, אתה יכול להוסיף עוד תמצית שקדים לבצק.
- לתוספת כישרון, אתה יכול ללחוץ שקד שלם או שקד חתוך בחלק העליון של כל עוגייה לפני האפייה.
- יש לאחסן את שאריות העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבוע, או להקפיא אותן לאחסון לטווח ארוך יותר. רק הקפידו לתת להם להגיע לטמפרטורת החדר לפני ההגשה לקבלת המרקם הטוב ביותר.