חיפוש

מתכון עוגיות חמאת בוטנים וקוואקר ממכרות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון עוגיות חמאת בוטנים וקוואקר ממכרות

מקורם בלב המטבח הביתי האמריקאי, עוגיות חמאת בוטנים קוואקר אלו הן מיזוג מענג של מרכיבים בריאים וטעמים מנחמים. בשילוב הקרמיות העשירה של חמאת בוטנים עם המרקם הלבבי של שיבולת שועל קוואקר, עוגיות אלו מציעות טעם נוסטלגי של מסורת בכל ביס. בין אם נהנו כפינוק אחר הצהריים או פינוק של חצות, העוגיות האלה בטוח יעוררו תחושות של חום וסיפוק.

רכיבים:

  • 1 כוס חמאת בוטנים שמנת
  • 1 כוס קוואקר שיבולת שועל
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס סוכר
  • ביצה 1 גדולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • אופציונלי: 1/2 כוס שוקולד צ'יפס או אגוזים קצוצים לתוספת מרקם וטעם

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את חמאת הבוטנים, הסוכר החום, הסוכר, הביצה ותמצית הוניל. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואיחודה היטב.
  3. מוסיפים את שיבולת השועל הקוואקר, הסודה לשתייה וקורט מלח לתערובת חמאת הבוטנים. מערבבים עד שכל החומרים נטמעים בצורה אחידה. אם רוצים, מקפלים פנימה שוקולד צ'יפס או אגוזים קצוצים לתוספת טעם.
  4. בעזרת כף או כף עוגיות חלקו את הבצק לכדורים והניחו אותם על תבנית האפייה המוכנה תוך השארת מרווח בין כל עוגייה למריחה.
  5. משטחים בעדינות כל כדור בצק עם גב מזלג, ויוצרים תבנית צולבת על גבי כל עוגייה.
  6. אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים קלות.
  7. מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להן להתקרר על תבנית האפייה למשך 5 דקות לפני שמעבירים אותן לרשת לצינון מלא.
  8. לאחר התקררות, הגישו ותיהנו מעוגיות חמאת בוטנים ועוגיות קוואקר עם כוס חלב קר או המשקה החם האהוב עליכם.

מרכיבים חלופיים:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, שקול להשתמש בחמאת בוטנים ושיבולת שועל עם תעודת כשרות. בנוסף, ניתן להחליף את הביצה ב"ביצת" זרעי פשתן או צ'יה לגרסה ידידותית לטבעונים. לאפשרויות ללא גלוטן, השתמש בשיבולת שועל מאושרת ללא גלוטן ובתערובת קמח ללא גלוטן במקום קמח חיטה.

יתרונות תזונתיים:

העוגיות הללו מתהדרות במספר עצום של יתרונות תזונתיים. חמאת בוטנים מספקת מקור טוב לחלבון, שומנים בריאים וויטמינים ומינרלים חיוניים כמו ויטמין E, מגנזיום ואשלגן. קוואקר שיבולת שועל תורמת סיבים תזונתיים, מסייעת בעיכול ומקדמת את בריאות הלב. בנוסף, ניתן להכין את העוגיות הללו עם קמח מלא לתוספת סיבים וחומרים מזינים, מה שהופך אותן לאפשרות חטיף בריא.

תפוקת מתכון: מתכון זה מניב כ-12-15 עוגיות, תלוי בגודל.

זמן הכנה: זמן ההכנה לעוגיות אלו הוא כ-15 דקות, עם 10-12 דקות נוספות לאפייה.

רמת קושי: בסקאלה של קל-בינוני-קשה, המתכון הזה נופל תחת קל. זה דורש כישורי ערבוב ואפייה בסיסיים, מה שהופך אותו מתאים לאופים מתחילים.

טיפים לשיפור:

  • לקבלת מרקם לעיס, אופים מעט את העוגיות מעט ונותנים להן להתקרר לחלוטין על תבנית האפייה לפני ההעברה.
  • נסה עם תוספות שונות כגון צימוקים, חמוציות מיובשות או קוקוס מגורר לגיוון.
  • יש לאחסן שאריות עוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבוע, או להקפיא לאחסון ארוך יותר. מחממים שוב קצרות במיקרוגל לטעם חם ואפוי טרי.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות