דרגו את המתכון

מתכון עוגת ספוג וניל קלאסית בחושה מהירה וקלה

דבר בטוח! הנה מתכון לעוגת ספוג וניל קלאסית שסופר קלה להקצפה ומושלמת לכל אירוע. שורשיו של הפינוק הנצחי הזה באינספור מטבחים ברחבי העולם, המוערכים בזכות הפשטות והרבגוניות שלו.

עוגת הספוג הוניל היא קלאסיקה אהובה בתחום האפייה, מוערכת במרקמה הקליל והאוורירי ובטעמה העדין. ניתן לאתר את מקורותיו באירופה, שם הוא צבר פופולריות במאה ה-18. מאז, הוא הפך למרכיב עיקרי במאפיות ובבתים ברחבי העולם, אהוב על הפשטות והיכולת שלו לשמש קנבס למגוון תוספות ומילויים.

רכיבים:

הוראות שלב אחר שלב:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית עגולה בגודל 20 ס"מ או מרפדים אותה בנייר אפייה.
  2. בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  3. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
  4. בקערה נפרדת מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת הביצים, לסירוגין עם החלב, ומערבבים לתערובת אחידה.
  6. מקפלים פנימה בעדינות את החמאה המומסת עד להטמעה.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
  8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
  9. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר בתבנית 10 דקות לפני שמעבירים אותה לרשת לצינון מלא.
  10. לאחר התקררות, תוכלו ליהנות מהעוגה כפי שהיא או להקפיא אותה עם הציפוי האהוב עליכם ולקשט כרצונכם.

אפשרויות חלופיות:

לאוכלי כשרות, ניתן להחליף את החמאה במרגרינה, ולוודא שהיא כשרה. בנוסף, אם אתה מחפש להפחית את צריכת הסוכר, אתה יכול להתנסות בשימוש בממתיקים חלופיים כמו סטיביה או אריטריטול, ולהתאים את הכמויות לפי הטעם.

יתרונות תזונתיים:

תפוקה וזמן הכנה: מתכון זה מניב עוגה עגולה אחת בגודל 20 ס"מ או 12 קאפקייקס סטנדרטיים. לוקח בערך 15 דקות להכין ו-25-30 דקות לאפייה.

רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מה שהופך אותו מתאים לאופים בכל רמות המיומנות. עם מרכיבים פשוטים והוראות פשוטות, זוהי בחירה מושלמת למתחילים או לכל מי שמחפש אפשרות לקינוח מהיר וטעים.

טיפים להצלחה:

והנה, מתכון פשוט אך טעים לעוגת ספוג וניל שבטוח ירשים! אפייה מהנה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות