חיפוש

מתכון עוגת תפוזים חמוצה עם שמנת חמוצה: תענוג טעים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון עוגת תפוזים חמוצה עם שמנת חמוצה: תענוג טעים

עוגת התפוזים הזו עם שמנת חמוצה היא כמו פרץ של שמש על בלוטות הטעם שלך! תארו לעצמכם את גרידת התפוזים המתערבבת עם העושר הקרמי של השמנת החמוצה, הכל שוכן בתוך עוגה לחה ונימוחה. זה מתכון שרוקד בין מתוק לטארט, ומשאיר אותך חשק לפרוסה אחת בלבד.

שורשיו של המתכון הזה בים התיכון, שם פורחים תפוזים בשפע. בהשראת מטעי ההדרים של אזורים שטופי שמש, עוגה זו מגלמת את תמצית הרעננות והטעם. בין אם אתם מארחים בראנץ', חוגגים אירוע מיוחד או פשוט משתוקקים לקינוח מענג, עוגת התפוזים הזו עם שמנת חמוצה בטוחה שתגנוב את ההצגה.

רכיבים:

  • 2 תפוזים גדולים (רצוי אורגניים), שטופים ומגרדים
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס חמאה ללא מלח, מרוככת בטמפרטורת החדר
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כוס שמנת חמוצה
  • 2 כפות של קמח
  • 1 1/2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח

הוראות שלב אחר שלב:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים ומקמחים תבנית עוגה עגולה בגודל 9 אינץ' או מרפדים אותה בנייר אפייה להסרה קלה.
  2. בקערת ערבוב גדולה, קרמו יחד את החמאה הרכה והסוכר המגורען עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  3. טורפים פנימה את הביצים, אחת בכל פעם, עד להטמעה.
  4. מערבבים פנימה את השמנת החמוצה וגרידת התפוז עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
  5. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  6. הוסיפו בהדרגה את החומרים היבשים למרכיבים הרטובים, וערבבו רק עד שהם מתאחדים. היזהרו לא לערבב יתר על המידה, כי זה יכול לגרום לעוגה צפופה.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
  8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 45-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
  9. לאחר האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות.
  10. מעבירים בזהירות את העוגה על רשת לצינון מלא.
  11. לאחר התקררות, חתכו והגישו את עוגת התפוזים שלכם עם שמנת חמוצה, והתכוננו להתחמם באושר ההדרים!

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לאלה הנמנעים ממוצרי חלב, ניתן להחליף את השמנת החמוצה בחלופות נטולות חלב כמו יוגורט קוקוס או שקדים. כל שעליך לעשות הוא לוודא שהם עבים וקרמיים כדי לשמור על מרקם העוגה.

יתרונות תזונתיים:

  • עמוסה בוויטמין C מהתפוזים וחלבון מהשמנת החמוצה, העוגה הזו מציעה טוויסט בריא לפינוק שלכם. 
  • תפוזים עשירים גם בנוגדי חמצון ובסיבים, המעודדים עיכול טוב ורווחה כללית. 
  • בנוסף, הסידן והפרוביוטיקה בשמנת חמוצה תורמים לעצמות חזקות ולמעיים שמחים.

כמות: המתכון הזה מניב עוגה אחת טעימה, מושלמת להגשה של 8-10 נשמות רעבות.

זמן הכנה: ההכנה אורכת כ-15 דקות, בעוד שאפייה וקירור דורשים 45-50 דקות נוספות, מה שהופך אותה לכשעה בסך הכל.

רמת קושי: הייתי מדרג את המתכון הזה כקל-פייז! גם אם אתה אופה מתחיל, אתה יכול להקציף את העוגה הזו בביטחון וכשרון.

טיפים לשיפור:

  • אל תוותרו על גרידת התפוזים! הגרידה מוסיפה אגרוף של טעם הדרים שמעלה את העוגה כולה.
  • לתוספת לחות אפשר להוסיף לבלילה כף מיץ תפוזים.
  • אבק את העוגה המוגמרת באבקת סוכר או לטפטף בזיגוג כתום פשוט לתוספת מתיקות ומשיכה ויזואלית.
  • כדי להבטיח אפייה אחידה, סובבו את העוגה באמצע זמן האפייה.
  • מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין לפני שפורסים אותה כדי למנוע ממנה להתפורר.

תיהנו מכל ביס חריף וקרמי של עוגת התפוזים המענגת הזו עם שמנת חמוצה, ושתפו את השמש עם יקיריכם!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות