מתכון פנקייק בלי חלב אוורירי
בסדר, בואו נכין כמה פנקייקים אווריריים ללא חלב! מתכון זה מושלם עבור אלה שאינם סובלניים ללקטוז, ללא מוצרי חלב, או סתם מחפשים אלטרנטיבה טעימה. פנקייקים היו מצרך ארוחת בוקר במשך מאות שנים, עם וריאציות שנמצאות בתרבויות ברחבי העולם. בעוד שמתכונים מסורתיים לעתים קרובות דורשים חלב, אנחנו הולכים לנער קצת את העניינים וליצור גרסה נטולת חלב שהיא טעימה לא פחות.
לפנקייקים, או לפנקייקים, יש היסטוריה ארוכה שתחילתה בתרבויות עתיקות. היוונים והרומאים נהנו מהגרסאות שלהם, בעוד שבימי הביניים, פנקייק הפך למאכל פופולרי ברחבי אירופה. כיום, הם פריט ארוחת בוקר אהוב ברחבי העולם, עם אינספור וריאציות שיתאימו לכל חיך. המתכון ללא חלב שלנו מציע טוויסט מודרני לקלאסיקה הנצחית הזו, ומבטיח שכולם יוכלו ליהנות מערימה של פנקייקים חמים ונימוחים בכל שעה ביום.
רכיבים:
- 1 כוס קמח לכל מטרה
- 1 כף סוכר (או ממתיק לבחירתכם)
- 1 כף אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 1 כף שמן צמחי או שמן קוקוס מומס
- 1 כוס מים
- 1 כפית תמצית וניל (לא חובה)
- שמן נוסף או תרסיס טפלון לבישול
הוראות שלב אחר שלב:
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח. מקציפים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את השמן הצמחי (או שמן הקוקוס המומס) לחומרים היבשים, ואחריו את המים. אם משתמשים בתמצית וניל, מוסיפים אותה עכשיו. מערבבים עד שהבלילה חלקה ולא נשארים גושים. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
- מחממים מחבת טפלון או מחבת פסים על אש בינונית. משמנים קלות את המשטח עם שמן או ספריי נון-סטיק.
- לאחר שהמחבת חמה, יוצקים כ-1/4 כוס הבלילה על המשטח עבור כל פנקייק. מבשלים עד שנוצרות בועות על פני השטח והקצוות מתחילים להיראות מתקבעים, כ-2-3 דקות.
- הופכים בזהירות את הלביבות עם מרית ומבשלים עוד 1-2 דקות, או עד להזהבה בתחתית.
- מעבירים את הלביבות המבושלות לצלחת ושומרים חמים בזמן שמבשלים את הבלילה שנותרה.
- הגישו את הלביבות חמימות עם התוספות האהובות עליכם, כגון סירופ מייפל, פירות טריים או קצפת ללא חלב.
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות או לאלה הנמנעים ממרכיבים מסוימים, תוכלו להתאים את המתכון הזה בקלות. החלף שמן צמחי במרגרינה מומסת עבור אפשרות ידידותית לכשרות. אתה יכול גם להחליף קמח לכל מטרה בתערובת קמח ללא גלוטן לבעלי רגישות לגלוטן.
יתרונות תזונתיים:
- על ידי השמטת חלב, הוא מתאים לבעלי אי סבילות ללקטוז או אלרגיות למוצרי חלב.
- בנוסף, שימוש במים במקום חלב מפחית את תכולת השומן הכוללת, מה שהופך את הפנקייקים הללו לאופציה קלה יותר.
- הם עדיין עמוסים בפחמימות לאנרגיה, ואתם יכולים להתאים אישית את המתיקות לפי טעמכם, בין אם אתם מעדיפים גרסה בריאה יותר עם פחות סוכר או פינוק מתוק יותר עם נגיעה יותר.
תפוקה וזמן הכנה: מתכון זה מניב כ-8 פנקייקים בגודל בינוני, מושלם להגשת ארוחת בוקר משפחתית או בראנץ'. ההכנה אורכת כ-10 דקות, כשזמן הבישול מוסיפים עוד 10-15 דקות, תלוי בכמה פנקייקים מבשלים בבת אחת.
רמת קושי: בסקאלה של קל-בינוני-קשה, הייתי מדרג את המתכון הזה כקל. זה דורש מיומנויות ערבוב בסיסיות ואינו כולל טכניקות מורכבות. כל עוד אתה יכול למדוד מרכיבים ולהפוך פנקייק, אתה מוכן!
טיפים להצלחה:
- כדי להבטיח פנקייק אוורירי, הימנעו מערבוב יתר של הבלילה. כמה גושים זה בסדר!
- שמור את המחבת או הרשת בחום בינוני יציב כדי למנוע שריפה.
- אם אתם מעדיפים לביבות עבות יותר, השתמשו בפחות מים בבלילה. לפנקייקים דקים יותר, מוסיפים עוד מעט מים.
- אל תלחץ על הלביבות בזמן הבישול – זה יכול להפוך אותן לדחוסות במקום אווריריות.
- לתוספת טעם, אפשר להוסיף לבלילה קינמון, אגוז מוסקט או גרידת לימון.
- שאריות פנקייק ניתן לאחסן בכלי אטום במקרר למספר ימים או להקפיא לאחסון ארוך יותר. פשוט לחמם מחדש בטוסטר או במיקרוגל לפני ההגשה.
והנה לכם – פנקייקים טעימים ללא חלב שבטוח יהפכו לחביבי ארוחת הבוקר! תהנה להתנסות עם תוספות וטעמים שונים כדי להפוך אותם לשלך. בישול שמח!