חיפוש

מתכון פסטרמה הודו תוצרת בית: אוכל מעדנייה טעים וקלאסי

מתכון פסטרמה הודו

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

 

פסטרמה הודו היא בשר מעדנייה אהוב שמקורו במאכל היהודי המסורתי של פסטרמה בקר. זה נעשה על ידי ריפוי ותיבול חזה הודו בשפשוף תבלינים בטעם, ולאחר מכן עישון או צלייה עד שהוא רך וטעים. בעוד שפסטרמה בקר היא בדרך כלל גבוהה יותר בשומן ובקלוריות, פסטרמה של הודו מציעה אלטרנטיבה רזה ובריאה יותר מבלי לוותר על הטעם. 

הכנת פסטרמה הודו תוצרת בית מאפשרת לכם לשלוט באיכות המרכיבים ולהתאים אישית את התיבול להעדפות הטעם שלכם. בין אם פרוסים דק לכריכים או נהנים לבד כחטיף, פסטרמה הודו תוצרת בית בטוח תהיה להיט עם המשפחה והחברים.

 

רשימת רכיבים:

 חזה הודו שלם, ללא עור וללא עצמות

 1/4 כוס (60 מ"ל) מלח כשר

 1/4 כוס (60 מ"ל) סוכר חום

 2 כפות גרגירי פלפל שחור, מרוסקים גס

 2 כפות זרעי כוסברה, מרוסקים גס

 2 כפות זרעי חרדל

 2 כפות פפריקה מעושנת

 1 כף אבקת שום

 1 כף אבקת בצל

 1 כפית ציפורן טחון

 1 כפית פלפל אנגלי טחון

 1 כפית ג'ינג'ר טחון

 

הוראות הכנה שלב אחר שלב:

  1. בקערה קטנה מערבבים את המלח הכשר והסוכר החום ליצירת תערובת המרפא.
  2. משפשפים את תערובת המרפא באופן שווה על פני השטח של חזה ההודו, ומכסים אותו לחלוטין.
  3. מערבבים בקערה אחרת את גרגרי הפלפל השחור המרוסקים, זרעי הכוסברה, זרעי החרדל, הפפריקה המעושנת, אבקת השום, אבקת הבצל, השיניים הטחונות, הפלפל האנגלי והג'ינג'ר ליצירת שפשוף התבלין.
  4. לשפשף את התבלין לשפשף באופן שווה על פני השטח של חזה ההודו, ללחוץ אותו לתוך הבשר כדי להידבק.
  5. מניחים את חזה ההודו המתובל בשקית ניילון גדולה הניתנת לסגירה חוזרת או בכלי אטום ושומרים במקרר למשך 3-5 ימים לכבישה, הופכים את החזה מדי פעם כדי להבטיח ריפוי אחיד.
  6. לאחר סיום תהליך הריפוי, הוציאו את חזה ההודו מהמקרר ושטפו אותו במים קרים כדי להסיר עודפי מלח וסוכר. לייבש את החזה עם נייר סופג.
  7. מחממים את המעשנת או התנור ל225 מעלות צלזיוס.
  8. אם משתמשים במעשנת, מוסיפים שבבי עצים לקופסת המעשנת לפי הוראות היצרן. אם צולים בתנור, הכינו תבנית צלייה עם רשת.
  9. מניחים את חזה ההודו במעשנת או על הרשת בתבנית הצלייה, מוודאים שיש רווח בין כל נתח.
  10. מעשנים או צולים את חזה ההודו במשך 2-3 שעות, או עד שהוא מגיע לטמפרטורה פנימית של 165 מעלות צלזיוס והוא חום זהוב ומקורמל מבחוץ.
  11. מוציאים את חזה ההודו מהמעשנת או התנור ונותנים לו לנוח 10-15 דקות לפני שפורסים דק על הדגן.
  12. הגישו את פסטרמה הודו תוצרת בית על סנדוויצ'ים, סלטים או לוחות שרקוטרי, או תהנו ממנה לבד זה חטיף טעים ומלא טעם.

 

יתרונות תזונתיים:

פסטרמה הודו היא אלטרנטיבה רזה יותר לפסטרמה בקר מסורתית, מה שהופך אותה לאופציה בריאה יותר עבור אלה המעוניינים להפחית את צריכת השומן שלהם.

חזה הודו דל בשומן רווי וקלוריות, תוך שהוא מספק מקור טוב לחלבון וחומרי תזונה חיוניים כמו ויטמינים B6 וB12, ניאצין ואבץ. על ידי הכנת פסטרמה הודו תוצרת בית, ניתן יכול לשלוט בכמות הנתרן והחומרים המשמרים המשמשים בתהליך הריפוי, מה שהופך אותו לבחירה בריאה יותר בהשוואה לבשר מעדניות שנקנה בחנות.

מנות:

מתכון זה מייצר כ0.5 עד 1 קילו של פסטרמה הודו, תלוי בגודל חזה ההודו.

זמן הכנה:

זמן ההכנה לפסטרמה הודו תוצרת בית הוא כ20 דקות, בתוספת 3-5 ימים לכבישה ו2-3 שעות לעישון או צלייה.

רמת קושי:

מתכון זה נכנס לקטגוריית הקושי הבינוני, מכיוון שהוא דורש כמה טכניקות הכנה ובישול מראש כמו ריפוי ועישון. עם זאת, עם סבלנות ותשומת לב לפרטים, כל אחד יכול להכין בהצלחה פסטרמה הודו תוצרת בית.

חלופות למתכונים:

  • לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להשתמש בחומרי גלם בעלי תעודת כשרות. 
  • אם אתם מעדיפים פסטרמה חריפה יותר, אפשר להוסיף לשפשוף התבלינים פתיתי פלפל אדום כתוש או פלפל קאיין. 
  • בנוסף, אתה יכול להתנסות עם עשבי תיבול ותבלינים שונים כדי להתאים אישית את הטעם להעדפות הטעם שלכם.

טיפים לבישול:

  •  בחרו חזה הודו איכותי לתוצאות הטובות ביותר. חפשו חזה בצורת אחידה וללא כל חבורות או פגמים.
  •  השתמשו בסכין חדה כדי לקצץ עודפי שומן או עור מחזה ההודו, מכיוון שהדבר עלול להשפיע על המרקם והטעם של הפסטרמה.
  •  הקפידו לצפות את חזה ההודו באופן שווה בשפשוף התבלין, דחסו אותו לתוך הבשר כדי להבטיח חדירת טעם מקסימלית.
  •  לתוספת טעם, ניתן להשרות את חזה ההודו בשפשוף התבלין למשך הלילה לפני העישון או הצלייה.
  •  בעת עישון פסטרמה הודו, השתמשו בשבבי עץ כמו היקורי או תפוח לטעם עשיר ומעושן. אם אין לכם מעשנת, תוכלו להגיע לתוצאות דומות על ידי צליית חזה ההודו בתנור.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות