חיפוש

מתכון פרגיות על האש : ללקק את האצבעות 

מתכון פרגיות על האש

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

 

פרגיות על האש הוא מאכל מהותי המגלם את רוח הבישול בחוץ והתכנסויות בחצר האחורית. מתכון זה, שמקורו במסורות ברביקיו אמריקאיות, כולל פרגיות עוף רות מרוחות ברוטב ברביקיו מעושן וחרוך, עד לשלמות על הגריל. בין אם אתם מארחים ברביקיו קיץ, או פשוט משתוקקים לטעום של אוכל מנחם, מתכון פרגיות על האש בטוח ישביע את התשוקה שלכם וישאיר אתכם חשק לעוד.

 

רשימת רכיבים:

 קילו פרגיות 

 1 כוס רוטב ברביקיו (קנייה בחנות או תוצרת בית)

 2 כפות שמן זית

 2 שיני שום, קצוצות

 1 כפית פפריקה מעושנת

 1 כפית אבקת בצל

 1/2 כפית אבקת צ'ילי

 מלח ופלפל לפי הטעם

 פטרוזיליה טרייה או בצל ירוק לקישוט

שלבי הכנה:

  1. מתחילים בהכנת רוטב הברביקיו. אם אתה משתמש ברוטב שנקנה בחנות, ניתן יכול לדלג על שלב זה. אחרת, מערבבים בסיר קטן את רוטב הברביקיו, השום הטחון, הפפריקה המעושנת, אבקת הבצל, אבקת הצ'ילי, המלח והפלפל. מבשלים על אש נמוכה במשך 5-10 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחד. מסירים מהאש ומניחים בצד.
  2. מחממים את הגריל לחום בינוניגבוה, בערך 200 מעלות צלזיוס. אם משתמשים בגריל פחמים, יש להמתין עד שהפחמים מוארים בצורה אחידה ומכוסים באפר לפני הבישול.
  3. בזמן שהגריל מתחמם מכינים את פרגיות העוף. שוטפים אותם במים קרים ומייבשים אותם עם נייר סופג.
  4. מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, המלח והפלפל. מברישים את פרגיות העוף משני הצדדים בתערובת שמן הזית כדי למנוע הידבקות ולהעצים את הטעם.
  5. מניחים את חזה העוף על הגריל שחומם מראש ומבשלים 5-7 דקות מכל צד, או עד שהם כמעט מבושלים.
  6. מברישים את רוטב הברביקיו בנדיבות על פרגיות העוף ומצפים אותם בצורה אחידה משני הצדדים. ממשיכים בצלייה עוד 2-3 דקות מכל צד, או עד שהרוטב מתקרמל ויוצר זיגוג דביק.
  7. השתמשו במדחום לבשר כדי לוודא שהטמפרטורה הפנימית של העוף מגיעה ל165°C.
  8. לאחר הבישול מעבירים את חזה העוף ברביקיו לצלחת הגשה ומקשטים בפטרוזיליה טרייה או בצל ירוק.
  9. מגישים חם עם דפנות הברביקיו האהובות עליכם, כמו קלח תירס, סלט כרוב או שעועית אפויה.

מנות:

מתכון זה מניב 4 מנות של פרגיות על האש, מה שהופך אותו לאידיאלי לארוחת ערב משפחתית או מפגש מזדמן עם חברים.

רמת קושי:

קַל. צליית פרגיות עוף ומריחת רוטב ברביקיו הוא תהליך פשוט הדורש מאמץ מינימלי וכישורי בישול בסיסיים. עם התזמון הנכון ובקרת הטמפרטורה, אתה יכול להשיג תוצאות עסיסיות וטעימות בכל פעם.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או למי שמחפש אופציה צמחונית, ניתן להחליף את העוף בפרוסות עבות של טופו או סייטן. הכריעו את הטופו או הסייטן ברוטב הברביקיו לפני הצלייה כדי להחדיר טעם ולשפר את המרקם.

טיפים לשיפור:

  •  לטעם מעושן נוסף, הוסף חופן שבבי עץ או נתחי עץ לקופסת המעשנת הפחמים או הגריל לפני הבישול.
  •  התנסה בטעמים שונים של רוטב ברביקיו, כגון חרדל דבש, צ'יפוטלה חריף או טריאקי חריף, כדי להתאים אישית את הטעם של חזה העוף שלך ברביקיו.
  •  כדי למנוע התלקחויות ולהבטיח בישול אחיד, שמור בקבוק תרסיס מים בהישג יד כדי לכבות להבות שעלולות להתעורר מטפטוף רוטב ברביקיו.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות