דרגו את המתכון
שירן חדד משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת עקיצת הדבורה עם שקדים וקרם וניל.
מצרכים להכנת עוגת עקיצת הדבורה:
תבנית: בתבנית בקוטר 24/26 ס”מ
כוס: כוס שתייה חמה
3 ביצים
3 סוכר וניל
1 כוס שמנת צמחית (שתיה חמה)
1/4 1 כוס קמח
כפית אבקת אפיה
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
קרם וניל:2 שמנת צמחית
1 אינסטנט וניל
ציפוי אגוזים/שקדים:
5 כפות סוכר
כף דבש
כף נס קפה
מה שנשאר מהשמנת צמחית
20 גרם מחמאה
200 גרם אגוזי מלך/שקדים פרוסים
אופן הכנה:
- קודם נחמם מראש תנור על חום בינוני (175 מעלות)
- נטרוף את הביצים עם הסוכר והסוכר וניל, אחרי זאת נוסיף את שאר החומרים ונאפה בתבנית משומנת שלנו במשך 25-30 דקות, עד שהקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- כעת נכין הציפוי – נמיס הכל בקלחת ונכבה את האש, ואז נוסיף את האגוזים הקצוצים.
- כעת נרכיב את העוגה – נחצה את העוגה ל-2 ונמרח את הקרם או נזלף יפה. לאחר מכן נסגור את העוגה ונשפוך מעל את הציפוי אגוזים ומכניסים למקרר.