חיפוש

מתכונים לשבועות 2023 – בלינצ'ס תרד ופטריות גבינתי

בלינצ'ס תרד ופטריות גבינתי לשבועות 2023

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

התכוננו לרומם את חג השבועות שלכם עם בלינצ'ס גבינתי תרד ופטריות מעורר תיאבון! בלינצ'ס, שמקורם במזרח אירופה, הם פנקייקים דקים במילוי מסורתי בגבינה מתוקה או פירות. הטוויסט המלוח הזה משלב את עושר הגבינה עם הטעמים הארציים של תרד ופטריות, ויוצר מנה מנחמת ומתוחכמת כאחד. מושלם לחגיגת שבועות, המתכון הזה מפגיש את תמצית המסורת עם כשרון מודרני ומענג.

 

רשימת רכיבים:

עבור הבלינצ'ס:

   2 כפות של קמח

   3 ביצים

   1 1/2 כוסות חלב מלא

   1/4 כפית מלח

   חמאה לבישול

 למילוי:

   250 גרם גבינת ריקוטה

   150 גרם מוצרלה מגוררת

   1 כוס תרד קצוץ, נבול ומרוקן

   1 כוס פטריות, קצוצות דק ומוקפצות

   2 שיני שום, קצוצות

   מלח ופלפל לפי הטעם

 

הוראות הכנה:

  1. הכינו את בלילת הבלינצ'ס:

    בקערת ערבוב טורפים יחד את הקמח, הביצים והחלב עד לקבלת בלילה חלקה.

    מוסיפים מלח ומערבבים היטב. נותנים לבלילה לנוח 30 דקות לפחות.

  1. מבשלים את הבלינצ'ס:
  • מחממים מחבת טפלון על אש בינונית. מוסיפים כמות קטנה של חמאה לציפוי התבנית.
  • יוצקים מצקת של בלילה למחבת, מערבבים אותה ליצירת לביבה דקה. מבשלים עד שהשוליים  מתחילים להזהיב, ואז הופכים ומבשלים את הצד השני. 
  • חוזרים על הפעולה עד שתשתמשו בכל הבלילה.
  1. הכינו את המילוי: 
  • מערבבים בקערת מיקסר ריקוטה, מוצרלה, תרד נבול, פטריות מוקפצות, שום טחון, מלח ופלפל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  1. להרכיב את הבלינצ'ס:
  •  כף כף נדיבה מהמלית על מרכז כל בלינץ. מקפלים פנימה את הצדדים ואז מגלגלים אותם, ויוצרים חבילה קטנה ומסודרת.
  1. מבשלים את הבלינטס הממולאים: 
  • מחממים מחבת על אש בינונית עם מעט חמאה. מניחים את הבלינצ'ס המלאים עם התפר כלפי מטה ומבשלים עד להזהבה מכל הצדדים.
  1. הגישו ותהנו: 
  • מצלחים את הבלינצ'ס ומגישים אותם חמימים. מקשטים במעט עשבי תיבול טריים או בכף שמנת חמוצה אם רוצים.

 

שיטות בישול חלופיות:

  • אופים את הבלינצ'ס בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15-20 דקות עד שהם מזהיבים.
  • לאופציה בריאה יותר, אפשר גם לבשל אותם על מחבת פסים עם חמאה מינימלית.

יתרונות תזונתיים:

המתכון הזה הוא מעצמה של חומרים מזינים. תרד מספק ברזל וויטמינים, פטריות מוסיפות נוגדי חמצון, והשילוב של גבינות מספק חיזוק חלבון. הבלינטס, העשויים מחלב מלא וביצים, מציעים מנה של סידן וחומצות אמינו חיוניות. המנה הזו היא אופציה בריאה לסעודת שבועות חגיגית.

כמות:

מתכון זה מניב כ-12 בלינצ'ס, המשרתים 4-6 אנשים כמנה עיקרית או 8-10 כמנה ראשונה מענגת.

זמן הכנה:

צפו להקדיש כ-45 דקות בהכנה ובישול של המנה הזו. זהו מסגרת זמן ניתנת לניהול לאירוע מיוחד.

רמת קושי:

בסולם של קל לקשה, היינו מדרגים את המתכון הזה כבינוני. 

חלופות כשרות:

  • לאוכלי כשרות יש לוודא שכל מוצרי החלב בעלי כשרות. 
  • חפשו גבינות עם הכשר אמין, והשתמשו בחמאה בעלת תעודת כשרות. 
  • בנוסף, וודאו כי בלינצ'ס מבושלים במטבח כשר כדי לשמור על שלמות הארוחה.

טיפים לשיפור:

  • בלינצ'ס מושלם: ודא שהבלינצ'ס שלך דקים ונימוחים על ידי מתן לבלילה לנוח לפחות 30 דקות לפני הבישול.
  • חלוקה שווה של המילוי: כף המילוי במרכז כל בלינצ'ס, משאירים מספיק מקום מסביב לקצוות לקפל ולאטימה בקלות.
  • טוב חום זהוב: מבשלים את הבלינצ'ס על אש בינונית והופכים אותם כשהשוליים מזהיבים, ומבטיחים קראנץ' מענג.

שיטות בישול:

את הבלינצ'ס האלה אפשר לבשל במחבת טפלון או במחבת פסים. אם אתם מרגישים הרפתקנים, נסו לאפות אותם לגרסה קצת יותר קלילה.

 

עכשיו, צללו לתוך הטעימות הנפלאה של תרד גבינה ופטריות בלינצ'ס אלה! בין אם אתם חוגגים את חג השבועות או סתם מחפשים ארוחה מענגת, הבלינצ'ס האלה בטוח יהיו להיט בשולחן שלכם. תהנו!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות