חיפוש

מתכונים קלים לשבועות – חטיפי עוגת גבינה אוכמניות לימון משגעים

חטיפי עוגת גבינה אוכמניות לימון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

 

בואו לצלול לפינוק חג שבועות קל כמו שהוא מענג עם חטיפי עוגת גבינה לימון אוכמניות. החטיפים האלה הם כמו פרץ של שמש על שולחן הקינוחים שלכם, משלבים את הריח של הלימון עם הפיתוי המתוק של אוכמניות.

החטיפים האלה מושלמים לחגיגת שבועות, הם טוויסט מודרני לעוגת גבינה קלאסית, מוגשת בצורת  חטיפי כף יד הניתנת לאכילה בשיתוף.

 

רשימת רכיבים:

 עבור התחתית:

    1 1/2 כוסות פירורי ביסקוויטים/עוגיות מתפוררות אהובות אחרות

    1/3 כוס חמאה ללא מלח, מומסת

    2 כפות סוכר

 למילוי עוגת הגבינה:

    2 אריזות (500 גרם) גבינת שמנת, מרוככת

    1 כוס סוכר

    2 ביצים גדולות

    קליפה מגוררת מלימון 1

    2 כפות מיץ לימון טרי

    1 כפית תמצית וניל

 לציפוי האוכמניות:

    1 1/2 כוסות אוכמניות טריות או קפואות

    1/4 כוס סוכר

    1 כף עמילן תירס

    1/4 כוס מים

שלבי הכנה:

  1. הכינו את המחבת: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית אפייה (בערך 20X20 ס"מ) בנייר אפייה, ומשאירים מעט מעבר להסרה קלה.
  2. הכינו את התחתית: מערבבים בקערה פירורי ביסקוויטים, חמאה מומסת וסוכר. מהדקים את התערובת הזו לתחתית התבנית המוכנה. אופים 8-10 דקות עד שהיא מתייצבת.
  3. הכינו את מלית עוגת הגבינה: בקערה נוספת מקציפים גבינת שמנת וסוכר עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים ביצים אחת בכל פעם וטורפים היטב אחרי כל אחת. מערבבים פנימה גרידת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל עד שהכל חלק וחלומי.
  4. שכבה ואופה: יוצקים את תערובת גבינת השמנת על התחתית. להחליק אותה עם מרית. אופים 25-30 דקות עד שהשוליים מתייצבים, ובמרכז יש תנודות קלות.
  5. מבשלים את קסם האוכמניות: בזמן שהברים נאפים, בואו נכין את תוספת האוכמניות. מערבבים בסיר אוכמניות, סוכר, עמילן תירס ומים. מבשלים על אש בינונית עד שהוא מסמיך, תוך ערבוב מדי פעם.
  6. מצננים ומגישים: לאחר שהחטיפים מוכנים, הניחו להם להתקרר מעט במחבת. לאחר מכן, מקררים לפחות שעתיים. יוצקים את תוספת האוכמניות על החטיפים המצוננים, והרי!

יתרונות תזונתיים:

גבינת שמנת מספקת מנה של סידן, בעוד שאוכמניות מביאות נוגדי חמצון וויטמינים. הלימון מוסיף טעם חריף וויטמין C, מה שהופך את החפיסות הללו לפינוק טעים ומזין.

תשואה וזמן:

מתכון זה מניב כ-12 ברים טעימים ולוקח כ3 שעות, כולל זמן צינון.

רמת קושי:

אנחנו בטריטוריה קלה, אנשים! 

חלופות כשרות:

ודא שגבינת השמנת שלך מוסמכת כשרות. השתמשו בתחליף גבינת שמנת לא חלבית לאפשרות פרווה. בדקו שגם קרקרים של גרהם ושאר המרכיבים שלכם כשרים.

טיפים:

  •  התנסו עם תוספות שונות של פירות יער כמו פטל או תערובת לתוספת טעם.
  •  לטוויסט מהנה, הוסיפו רמז של קינמון לקרום קרקר גרהם.
  •  השתמשו בקיסם כדי לסחרר את ציפוי האוכמניות לתבנית יפה.

אז הנה לכם  חטיפי עוגת גבינה לימון אוכמניות שינענעו את חגיגת השבוע שלכם במינימום התעסקות ומקסימום טעם! 🍋💙

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות