חיפוש

מתכן לקיש סלמון – תענוג של מנה וחוויה של טעמים

מתכון לקיש סלמון מענג

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

קיש סלמון הוא מנה מענגת המשלבת את עושר הסלמון עם המרקם הקרמי והקרמי של קיש קלאסי. מתכון זה כולל קרום מאפה מתקלף מלא בתערובת חלקה ומלוחה של ביצים, שמנת וחתיכות רכות של סלמון, משלימים הטעמים העדינים של שמיר וגבינה. מושלם לבראנץ', לארוחת צהריים או לארוחת ערב קלה, קיש סלמון זה לא רק טעים אלא גם מושך מבחינה ויזואלית, מה שהופך אותו לאופציה נהדרת לאירוח אורחים או ליהנות מארוחה מיוחדת בבית.

המתכון שלנו לקיש סלמון הוא מנה אלגנטית וטעימה שבטוח תרשים. השילוב של מאפה מתקלף, סלמון עסיסי ומילוי ביצים שמנת גורם לחוויה משביעה באמת. שמיר וגבינה מוסיפים עומק לפרופיל הטעם, בעוד שמגע של גרידת לימון מבהיר את המנה הכוללת. ניתן להגיש את הקיש הזה חם או קר, מה שהופך אותו למגוון לאירועים שונים.

איך להכין קיש סלמון – הרכיבים

  • 1 עלה מאפה בצק (כ-230 גרם)
  • 200 גרם פילה סלמון טרי
  • 4 ביצים גדולות
  • 200 מ"ל של שמנת כבדה
  • 50 גרם גבינת גרוייר מגורדת
  • 1 כף שמיר טרי, קצוץ
  • קליפה מגוררת מלימון 1
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם

שלבים

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות כך שיתאים לקיש או תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ. מהדקים את המאפה לתבנית וקוצצים את השוליים. דוקרים את הבסיס בעזרת מזלג.
  2. מרפדים את המאפה בנייר אפייה וממלאים בשעועית אפייה או אורז. אופים 15 דקות, ואז מסירים את השעועית והנייר ואופים עוד 5 דקות עד להזהבה קלה.
  3. בזמן שהמאפה נאפה, מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית. מבשלים את הסלמון במשך 4 דקות מכל צד, או עד שהוא רק מוכן. מקלפים את הסלמון לחתיכות קטנות ומניחים בצד.
  4. בקערה, טורפים יחד את הביצים, השמנת הכבדה, הגרוייר המגורר, השמיר הקצוץ, גרידת הלימון, המלח והפלפל.
  5. מפזרים את הסלמון הקצוץ באופן שווה על בסיס המאפה האפוי מראש.
  6. יוצקים את תערובת הביצים והשמנת על הסלמון.
  7. אופים בתנור שחומם מראש 25-30 דקות, או עד שהמילוי מתייצב והחלק העליון מזהיב קלות.
  8. הניחו לקיש להתקרר כמה דקות לפני שפורסים אותו. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

תיהנו מקיש סלמון שלכם, מנה שמחברת להפליא את טעמי הים עם הנוחות של קיש תוצרת בית.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות