דרגו את המתכון
ראגו פטריות היא מנה עשירה ומלוחה, מנחמת כמו שהיא מתוחכמת.
הטוויסט הצמחוני הזה ברוטב הבשר האיטלקי הקלאסי הוא לבבי, טעים ומושלם למי שמחפש עומק ואומאמי ללא הבשר. מגוון פטריות משמשות כבסיס לרוטב, מבושלות בעשבי תיבול ארומטיים ונגיעה של עגבנייה ליצירת ראגו סמיך ועסיסי שמשתלב יפה עם פסטה, פולנטה, או אפילו כתוספת לתפוחי אדמה אפויים. בין אם אתה צמחוני או פשוט מחפש לשלב יותר ארוחות על בסיס צמחי בתזונה שלך, פטריית הפטריות הזו בטוח תספק.
איך להכין ראגו פטריות משוגע עם טעמים מטורללים – הרכיבים:
- 500 גרם של פטריות מעורבות (כגון קרמיני, פורטובלו ושיטאקי), קצוצות דק
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות דקות
- 2 גזרים חתוכים לקוביות דקות
- 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות דקות
- 4 שיני שום, קצוצות
- 150 מ"ל יין אדום
- 400 גרם שימורים עגבניות מרוסקות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית טימין מיובש
- 1 כפית אורגנו מיובש
- מלח ופלפל לפי הטעם
- חופן פטרוזיליה טרייה קצוצה (לקישוט)
- גבינת פרמזן מגורדת (לא חובה, להגשה)
הוראות:
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה עם תחתית כבדה על אש בינונית.
- מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי, מבשלים עד שהם מתרככים, בערך 5-7 דקות.
- מערבבים פנימה את השום ומבשלים עוד דקה עד לריח.
- מגבירים את האש לבינונית-גבוהה ומוסיפים את הפטריות, מבשלים עד שהן משחררות את הנוזל שלהן ומתחילות להשחים, כ-10 דקות.
- יוצקים פנימה את היין האדום, מגרדים חתיכות חומות מתחתית המחבת ומבשלים עד שהיין מצטמצם בחצי.
- מערבבים פנימה את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, הטימין והאורגנו. מתבלים במלח ופלפל.
- מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לרוטב להתבשל בעדינות, ללא מכסה, במשך כ-30 דקות, או עד שהוא מסמיך.
- בודקים את התיבול ומתקנים במידת הצורך. מסירים מהאש.
- מערבבים פנימה את הפטרוזיליה הטרייה ממש לפני ההגשה.
- מגישים חם על פסטה, פולנטה או תפוחי אדמה אפויים לבחירתכם, בתוספת פרמזן מגוררת אם רוצים.
מתכון לפטריות זה תופס את המהות של הבישול האיטלקי עם הדגש שלו על פשטות, מרכיבים איכותיים ועומק הטעם. זוהי דרך נפלאה ליהנות מארוחה ללא בשר מבלי לוותר על סיפוק או טעם.