המתכון באדיבות: אתי ממן
מצרכים להכנת הסברינה:
סברינה:
1 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
5 ביצים
3/4 1 כוסות קמח
לסירופ:
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
1/2 2 כוסות מים
כפית תמצית רום
לקצפת
1/2 כוס חלב
500 מ"ל שמנת מתוקה
5 כפות אינסטנט פודינג וניל
לקישוט
דובדבנים טריים או מסוכרים
אופן ההכנה:
1.מתחילים בהקצפה של החלבונים עם הסוכר ואז מוסיפים את האבקת אפיה,קמח וחלמונים ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. משמנים תבנית של סברינות ואם אין לכם גם תבנית של דונאטס מתאימה וממלאים את השקעים בתערובת שהכנו עד לבערך ס"מ לפני הסוף. ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה.
3. מתחילים בהכנת הסירופ:מרתיחים מים וסוכר עד שהסוכר נמס ואז מוסיפים את תמצית הוניל ותמצית רום ושמים בצד.
4.במידת הצורך חותכים מכל סברינה פרוסה דקה על מנת ליישר אותה ומניחים על תבנית בצורה הפוכה (שהחלק המיושר נמצא כלפי מטה) וחותכים כל סברינה לחצי כמעט עד הסוף וטובלים את הסברינות בסירופ סוכר שהכנו.
5. מקציפים השמנת עם האינסטנט וניל והחלב עד לקבלת קצפת יציבה, מעבירים לשק זילוף עם צנטר ומזלפים במרכז הסברינה ומקשטים עם דובדבנים ומגישים.
סרטון עם מתכון נוסף של סברינה של קרין גורן:
.
מתכון נוסף של סברינה בקלי קלות של ליהי קרויץ: