דרגו את המתכון

סוכריות טופי של פעם: מתכון שיחזיר אתכם לעבר המתוק והקלאסי

דבר בטוח! הנה מתכון לסוכריות טופי קלאסיות בסגנון ישן שיגרמו לבלוטות הטעם שלכם לרקוד מרוב שמחה!

סוכריות טופי מיושנות הן פינוק מענג שמזכיר את הזמנים הפשוטים יותר, ומעוררים נוסטלגיה עם כל ביס מתוק וחמאתי. הסוכריות הללו, שמקורן בקונדיטוריה אנגלית מסורתית, עמדו במבחן הזמן, קסמו דורות עם טעמן העשיר והפריכות שאי אפשר לעמוד בפניה. טופי אלה עשויים רק מקומץ מרכיבים פשוטים, כולל סוכר, חמאה ווניל, עדות ליופי של פשטות בבישול. בין אם נהנו כפינוק נעים בערב קריר או משותף עם אנשים אהובים במהלך מפגשים חגיגיים, פינוקים תוצרת בית אלה בטוח יביאו חום ואושר לכל אירוע.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. התחילו בהכנת תבנית מרופדת בנייר אפייה או מחצלת אפייה מסיליקון. הניחו אותו בצד לשימוש מאוחר יותר.
  2. בסיר עם תחתית כבדה, ממיסים את החמאה על אש בינונית, תוך ערבוב מדי פעם כדי למנוע שריפה.
  3. לאחר שהחמאה נמסה, מוסיפים לסיר את הסוכר, המים והמלח. מערבבים בעדינות לאיחוד.
  4. ממשיכים לבשל את התערובת על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד, עד להמסה מלאה של הסוכר.
  5. לאחר שהסוכר נמס, חברו מדחום לממתקים לצד הסיר, וודאו שהוא לא נוגע בתחתית.
  6. הניחו לתערובת להתבשל, ללא ערבוב, עד שהיא מגיעה לטמפרטורה של 150 מעלות צלזיוס. זה ייקח בערך 10-15 דקות.
  7. לאחר שהתערובת מגיעה לטמפרטורה הרצויה, מסירים את הסיר מהאש ומערבבים פנימה במהירות את תמצית הוניל.
  8. יוצקים בזהירות את תערובת הטופי החמה על תבנית האפייה המוכנה, בעזרת מרית כדי לפזר אותה לשכבה אחידה.
  9. אם רוצים, מפזרים אגוזים קצוצים באופן שווה על פני הטופי כשהוא עדיין חם, מהדקים אותם בעדינות לתוך התערובת.
  10. מניחים לטופי להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר עד שהוא מתקשה, מה שייקח כ-1-2 שעות.
  11. לאחר שהטופי מתקרר לחלוטין ומתייצב, השתמשו בסכין חדה כדי לשבור אותו לחתיכות בגודל ביס.
  12. אחסן את סוכריות הטופי בכלי אטום בטמפרטורת החדר, שם הם יישמרו עד שבועיים.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להחליף את החמאה במרגרינה בעלת תעודת כשרות או חלופה לחמאה נטולת חלב. בנוסף, ודאו שכל שאר המרכיבים גם הם כשרים.

יתרונות תזונתיים:

כמות: מתכון זה מניב כ-20-25 חתיכות של סוכריות טופי.

זמן הכנה: לוקח בערך 20-30 דקות להכין את סוכריות הטופי מההתחלה ועד הסוף.

רמת קושי: המתכון הזה נכנס לקטגוריית הבינוני מבחינת קושי. זה מצריך תשומת לב לפרטים, במיוחד כשמדובר במעקב אחר טמפרטורת תערובת הסוכר.

טיפים להצלחה:

זהו זה! עם השלבים הפשוטים האלה, תוכל ליצור סוכריות טופי מיושנות וטעימות המושלמות לחלוקה עם חברים ובני משפחה או להתפנק לבד. תהנה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות