סופגניות מתכון מושלם של תומר תומס כולל סרטון
מצרכים להכנת סופגניות מושלמות:
1 ק"ג קמח מנופה
כוס מים פושרים
חצי כוס טחינה גולמית
חצי כוס סוכר לבן
2 ביצים לארג'
כף ערק או ברנדי
שקית של 50 גרם של שמרים
שקית של משפר אפיה
חצי כפית מלח
אופן הכנה:
1. שמים בקערה את הקמח ומוסיפים את השמרים ומשפר האפייה.
2. מוסיפים את הסור ובפינה שמים את המלח, מערבבים במיקסר עם וו לישה במהירות איטית.
3. מוסיפים את הביצים במהלך העבודה של המיקסר,ערק ואת הטחינה.
4. מוסיפים את המים לתערובת,כאשר החומרים מתחברים מגבירים מעט את המהירות של המיקסר, מוסיפים עוד מים פושרים וממשיכים ללוש, סה"כ 10 דקות לישה במיקסר.
5. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר,משמנים את משטח העבודה ולשים ידנית את הבצק במשך 5 דקות.
6. משמנים קלות קערה ושמים בתוכה את הבצק ,משמנים בחלק העליון של הבצק , מכסים ומתפיחים למשך 40 דקות,עד להכפלת הנפח.
7. לאחר 40 דקות,מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט.
8. יוצרים ריבועים של נייר אפייה.
9. יוצרים כדורים של 50 גרם ומניחים על ריבוע נייר אפיה שמונח על מגבת כפי שהוצג בסרטון.
10. מכסים את כדורי הסופגניות ומתפיחים במשך 40 דקות.
11. מחממים שמן , מכניסים כף עץ וברגע שיש בועות,מכניסים את הסופגניה שתפחה ביחד עם הנייר אפיה, עד שהסופגניה נפרדת מהנייר אפיה.
12. מוציאים הנייר והופכים את הסופגניה ומטגנים עד להזהבה.
13. מוציאים את הסופגנים, נותנים להתקרר, ממלאים בריבה מדוללת במעט מים ומפזרים אבקת סוכר מלמעלה.