מרכיבים
1 ק"ג בשר צוואר לקוביות
1 ראש שום ישראלי לשיניים שלמות
2 בצלים לפרוסות גסות
2 ענפי סלרי כולל העלים
1 תפו"א לקוביות גסות
1 כף פפריקה מתוקה בשמן
1 כף פפריקה חריפה
1 כפית קימל שלם
1 כפית כורכום
1 כפית בהרט
1/2 כפית כמון
שמן זית טהור איכותי
מלח ופלפל שחור גרוס
אופצינלי- מח עצם, הייתי מוסיפה בעבר הפעם לא הוספתי.
סופריטו ירושלמי עם תפוחי אדמה
מתכונים נוספים
עוגה בחושה לפסח עם קמח מצה ושקדים (טעים בקטע מפתיע!)
לחמניות לפסח מקמח תופח ללא שמרים בטעם חלומי
ניוקי כשר לפסח ללא גלוטן עם פינוק של גבינת פרמזן טעים ברמות
אופן ההכנה
1. בסיר סוט'ז לטגן את הבשר להמליח ולפלפל בשני הצדדים, בקבלת גוון צבע זהוב להפוך שכל הבשר יקבל צריבה טובה. חשוב לציין, שלאחר שאני שוטפת את הבשר אני מניחה במסננת או בעזרת נייר סופג אני סופגת את הנוזלים ומתחילה בהשחמה על מנת לקבל צריבה אפקטיבית. לאחר מכן אני מוציאה את הבשר ומניחה בצלחת עמוקה, אני מטגנת את הבשר בנפרד ואת הירקות בנפרד. אני חותכת את התפו"א לקוביות גסות ושמה במים, לא מטגנת תקראו עד הסוף.
2. מתחילה לטגן את הסלרי והבצל בלי התפו"א, מפזרת מלח ופלפל שחור גרוס לפתיחת הטעמים. אני מטגנת את הירקות לגוון זהוב, לאחר מכן אני מוסיפה את הבשר יחד עם הנוזלים שירדו מהבשר בקערה ומוסיפה 2 כוסות מים רותחים נותנת לבשר ולירקות "להתבשל" 5-7 ד'ק ובנתיים לערבב בקערה שמן זית ואת התבלינים לערבב היטב. אתם תראו שצבע של המים משתנה לכהה וזה מצויין, אני מוסיפה את התבלינים עם השמנז ומוסיפה מים נוספים עד לכיסוי לא יותר מידי. לא צריך המון מים עד גובה הבשר, אני מוסיפה את השיני שום ולא את התפו"א. את התפו"א אנחנו נכניס שעה וחצי, כי הוא מתרכך מאוד מהר ואני רוצה שהוא ישמור על הצורה שלו. אני מורידה מהאש וישר מכניסה לתנור מכסה את הסיר, הבישול מתבצע רק דרך התנור שמאחד את הכל לטעמים מדהימים. הבישול הוא כ4 שעות על חום עליון-תחתון 250° מעלות, לאחר שעה וחצי נכניס את התפו"א. חשוב לציין, שמידי פעם לבדוק את הבשר שלא נשרף. אני לא הוספתי יותר מים, הכמות שהוספתי היא כמו שהוספתי בהתחלה.
מתכון של מוריה.