דרגו את המתכון
דורית כהן משתפת אותנו במתכון שלה לסיגרים מתוקים במילוי אגוזים.
מצרכים להכנת סיגרים מתוקים:
- לבצק:
- 2 חלמונים
- כוס קצפת צמחית
- 600 גרם קמח (4 ורבע כוסות)
- 2 חמאה של 200 גרם (סה"כ 400 גרם)
- למלית
- 3.5 כוסות אגוזי מלך גרוסים דק
- 2 שקיות סוכר וניל
- כוס סוכר
- 2 חלבונים
אופן הכנה:
- נלוש את מרכיבי הבצק לבצק אחיד,אם הבצק דביק מדיי,נוסיף מעט קמח.
- מחלקים את הבצק ל-8 כדורים,עוטפים כל כדור בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעתיים.
- בינתיים מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה.
- מרדדים כל כדור לעיגול דק וכל עיגול מחלקים ל-8 משולשים בעזרת גלגלת (כמו בפיצה).
- נמלא כל משולש במלית ונגלגל מהחלק הרחב לחלק הצר עד שמתקבל סיגר כמו בתמונה.
- מסדרים את הסיגרים על תבנית עם נייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה של הסיגרים.
- מוציאים מהתנור,נותנים לסיגרים להתקרר ומפזרים מעל אבקת סוכר.
את הסיגרים לאחר שהתקררו נשמור בכלי אטום שלא יתפסו לחות.
סרטון עם מתכון נוסף לסיגרים מתוקים:
מתכונים נוספים לסיגרים מתוקים:
סיגרים מתוקים קרין גורן
סיגרים מתוקים סמדי בומבה