סיגרים מתוקים עם אגוזים
סיגרים מתוקים עם אגוזים מתכון מושלם של מאיה פפיסמדוב.
מצרכים
לבצק:
2 מרגרינה (סה"כ 400 גרם)
2 גביעי שמנת חמוצה (או כוס קצפת צמחית)
700 גרם קמח (כ-5 כוסות – לפי ספיגה)
2 חלמון ביצה L
למלית:
3 ½ כוסות אגוזי מלך
1 כוס סוכר
2 סוכר וניל
2 חלבונים (מביצה L)
50 גרם אבקת סוכר (לבזיקה)
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
סיגרים מתוקים עם שקדים
סיגרים מתוקים במילוי אגוזים
סיגר שוקולד חלבה ופיסטוק
מתכון נוסף של סיגרים מתוקים עם אגוזים
קצת על סיגרים מתוקים:
.
סיגרים מתוקים הם קינוח טעים המשלב את עושר המאפה עם המתיקות של מילויים שונים. הפינוקים המענגים הללו מעוצבים לעתים קרובות כמו סיגרים ומלאים במגוון מרכיבים, כולל שימורי פירות, שוקולד, אגוזים או גבינת שמנת.
אחת הגרסאות הפופולריות ביותר של סיגרים מתוקים עשויה מבצק פילו, בצק דק במיוחד שמקובל להשתמש בו במטבח הים תיכוני והמזרח תיכוני. להכנת סיגרים מתוקים עם בצק פילו, המאפה מונח בשכבות חמאה מומסת ומילוי מתוק, מגולגל היטב כמו סיגר, ולאחר מכן אופים עד שהוא פריך וזהוב.
גרסה נוספת של סיגרים מתוקים עשויה עם בצק עלים, המשמש לעתים קרובות בייצור מאפים צרפתיים. המאפה מונח בשכבות במילוי מתוק, מגולגל ונאפה עד להזהבה .
ניתן ליהנות מסיגרים מתוקים כקינוח, חטיף מתוק, או אפילו כמאפה לארוחת בוקר. הם מושלמים לאירועים מיוחדים, כגון ימי הולדת, חתונות או מפגשים בחגים. גם סיגרים מתוקים קלים להכנה וניתנים להתאמה אישית עם מילויים ותוספות שונות כדי להתאים לטעמים ולהעדפות האישיות.
לסיכום, סיגרים מתוקים הם קינוח טעים שבטוח ישביע את הרצון למתוק של כל אחד. והמילויים המתוקים שלהם, הם פינוק מושלם לכל אירוע. אז למה שלא תנסו להכין היום סיגרים מתוקים?
אופן הכנה:
1. ללוש את כל החומרים לבצק יחד עד לקבלת בצק חלק ואחיד. אם יוצא מעט דביק נוסיף עוד מעט קמח.
2. נחלק ל-8 כדורים, נכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר לפחות ל-4 שעות.
3. נכין את המלית – במעבד מזון נגרוס את אגוזי המלך דק בפולסים קצרים.
4. נוסיף את שאר חומרי המלית לאגוזים ונערבב היטב.
5. נוציא מהמקרר את כדורי הבצק כרבע שעה לפני תחילת הרידוד.
6. נרדד כל כדור לעלה דק, ובעזרת גלגלת רגילה או זיגזג נחלק ל-8 משולשים.
7. נניח מעט מהמלית (חצי כף בערך) לאורך הצלעות החיצוניות ונגלגל לצורת סיגר.
8. נאפה בחום של 160-170 מעלות כרבע שעה, עד להזהבה קלה.
9. נצנן ולבזוק אבקת סוכר.