דרגו את המתכון
אילנית בניזרי משתפת אותנו במתכון שלה לסיגר מתוק במילוי שוקולד חלבה ופיסטוק.
- 5 דפי פילו מופשרים במקרר לילה לפני
- 2 כפות גדושות ממרח חלבה
- 2 כפות גדושות ממרח שוקולד אגוזי לוז (או מה שאוהבים)
- 100 גרם פיסטוק קצוץ
- למריחה על הסיגרים
- 50 גרם חמאה מומסת
- לדבק
- כף קמח לבן
- בערך כף מים
- לקישוט
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- את הדפי פילו נחתוך ל-4 ריבועים שווים .
- את ממרח החלווה והשוקולד נערבב יחדיו בקערית קטנה .
- בכל ריבוע נניח כפית מהמלית בקצה העליון של הריבוע ,נוסיף פיסטוקים קצוצים ונסגור לצורת סיגר (קיפול מהצדדים וקיפול מהקצה העליון ולגלגל כמו רולדה).
- נכין דבק קמח עם מעט מים ונדביק את הקצוות על מנת שלא יפתח .נבריש חמאה מומסת .
- נאפה בחום 180 מעלות עד שמזהיב ! .
- נצנן ונפזר אבקת סוכר.
סרטון עם מתכון נוסף להכנת סיגר מתוק: