סיידר תפוחים אלכוהולי מתכון מנצח
אז נתחיל מהבסיס, מה זה בכלל סיידר תפוחים אלכוהולי חם?
סיידר תפוחים אלכוהולי הוא משקה מותסס שמיוצר מתפוחים. התהליך של יצירת סיידר דומה במקצת ליצירת יין, והוא כולל את השלבים הבאים:
סחיטה: תפוחים נבחרים ונסחטים למיץ.
תסיסה: המיץ עובר תהליך תסיסה טבעית או מבוקרת בעזרת שמרים. במהלך התסיסה, הסוכרים הטבעיים במיץ התפוחים הופכים לאלכוהול ופחמן דו-חמצני.
יישון : לעיתים, הסיידר יכול לעבור תהליך יישון בחביות לפני הבקבוק, מה שמוסיף לו עומק טעמים.
סיידר תפוחים יכול להיות מתוק או חצי-יבש או יבש, בהתאם לכמות הסוכר שנשארת בו לאחר התסיסה. הוא נחשב למשקה קליל ומרענן, עם אחוזי אלכוהול שבדרך כלל נעים בין 4% ל-8%.
סיידר תפוחים אלכוהולי הוא פופולרי במיוחד באזורים שבהם מתגדלים תפוחים, כמו בריטניה, צרפת, וחלקים של ארצות הברית, והוא מוגש לעיתים גם כמרכיב בקוקטיילים שונים,גם בישראל יש גידולים מוצלחים של תפוחים.
האם ניתן להכין סיידר תפוחים אלכוהולי בבית?
בהחלט, ניתן להכין סיידר תפוחים אלכוהולי בבית. כל מה שצריך זה תפוחים עסייסים,יין אדום,ציפורן ומקלות קינמון וסוכר חום למתיקות
קבלו מתכון קל במיוחד של אורית לוי להכנה של סיידר תפוחים בבית שמתאים במיוחד לחורף ובכלל תוספת אלכוהולית מעניינת לארוחה.
איזה אלכוהול הכי מומלץ לסיידר תפוחים חם?
במתכון הזה משתמשים ביין אדום אשר זמין יותר אך ניתן להשתמש בויסקי (בורבון) , רום, וודקה או טקילה.
איזה מאכלים מומלץ להגיש עם סיידר תפוחים אלכוהולי?
הנה מספר רעיונות למאכלים שיתאימו להגשה עם סיידר תפוחים אלכוהולי:
פירות יבשים וגבינות: מגש של גבינות משובחות ופירות יבשים יתאים מאוד. המתיקות של הפירות והעומק של הגבינות ישתלבו נהדר עם הסיידר האלכוהולי.
מאפים מלוחים: מאפים כגון חלות קטנות או פוקאצ'ות עם תוספות כמו זיתים, עשבי תיבול או גבינה, יהיו תוספת נהדרת.
תפוחים ממולאים או אפויים: כדי להמשיך במוטיב התפוחים, תפוחים ממולאים עם קינמון ואגוזים או תפוחים אפויים יהיו משלימים את המשקה.
נתחי בשר מעושנים: נתחים כמו חזה עוף, פרגית או בשר בקר מעושנים יתאימו נהדר למתיקות ולתיבול של הסיידר.
קינוחים על בסיס קרם ופירות: קרמים כגון פנה קוטה, מוסים או עוגות פירות קלילות יהיו נפלאים עם הסיידר המתובל.
החשוב הוא לשלב טעמים שישתלבו טוב עם המתיקות והתבלינים של הסיידר.
מצרכים להכנת סיידר ביתי:
330 מ"ל תרכיז סיידר הגליל
1.5 ליטר מים
רבע בקבוק יין אדום
3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
6 מסמרי ציפורן
3 מקלות קינמון
2 כפות סוכר חום
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים שאולי תרצו להכין:
סושי מעלף מתכון קל
כרוב מאודה ברוטב עגבניות מתכון מושלם
ספינג מרוקאי אורגינל מתכון נדיר
סיידר תפוחים אלכוהולי חם מתכון:
אופן ההכנה
1. לערבב היטב את כל החומרים בסיר – עדיפות לסיר יפה להגשה..