חיפוש

סינבון טבעוני: מתכון מושלם ומתוק!

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

סינבון טבעוני: מתכון מושלם ומתוק!

בסדר, תתכוננו לצלול לתוך העולם המופלא של הסינבון הטבעוני! הפינוקים המענגים האלה הם טוויסט על בסיס צמחי על גליל הקינמון הקלאסי, מושלם לסיפוק השן המתוקה שלך ללא כל מוצרים מן החי. בין אם אתה טבעוני מנוסה או סתם מחפש לנסות משהו חדש, המתכון הזה בטוח יהפוך לאהוב במטבח שלך.

מקורותיו של הסינבון מתחילים בשנות ה-80, כאשר מאפיית סינבון הראשונה פתחה את שעריה בסיאטל, וושינגטון. מאז, לחמניות הקינמון הדביקות הללו הפכו לפינוק אהוב על רבים ברחבי העולם. הגרסה הטבעונית שלנו לוכדת את כל הטעמים והמרקמים של המקור, עם טוויסט נטול אכזריות.

רכיבים:

לבצק:

  • 2 כוסות (240 גרם) קמח לכל מטרה
  • 1 חבילה (7 גרם) שמרים אינסטנט
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב צמחי, מחומם
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/4 כוס (55 גרם) חמאה טבעונית, מומסת
  • 1/2 כפית מלח

למילוי:

  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
  • 2 כפות קינמון טחון
  • 1/4 כוס (55 גרם) חמאה טבעונית, רכה

לציפוי:

  • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
  • 2 כפות חלב צמחי
  • 1/2 כפית תמצית וניל

תפוקת מתכון וקושי: מתכון זה מניב כ-12 קינבונים טבעוניים ולוקח כשעתיים להכנה ואפייה. מבחינת קושי, הייתי מדרג אותו כבינוני. למרות שהשלבים פשוטים, עבודה עם בצק שמרים יכולה להיות מעט קפדנית למתחילים. אבל אל תדאג, אני אדריך אותך צעד אחר צעד!

הוראות הכנה:

  1. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את החלב החם מהצומח, הסוכר ושמרי האינסטנט. נותנים לזה לשבת כ-5 דקות עד שהשמרים מוקצפים.
  2. מוסיפים לתערובת השמרים את החמאה הטבעונית המומסת והמלח ומערבבים לאיחוד.
  3. מוסיפים את הקמח בהדרגה לחומרים הרטובים, תוך כדי ערבוב עד שנוצר בצק.
  4. הופכים את הבצק על משטח מקומח קלות ולשים כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת חלקה ואלסטית.
  5. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים במגבת מטבח נקייה ונותנים לו לתפוח במקום חמים למשך שעה, או עד להכפלת נפחו.
  6. בזמן שהבצק תופח, מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומכינים את המילוי. בקערה קטנה מערבבים יחד את הסוכר החום והקינמון הטחון.
  7. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, מחוררים אותו ומרדדים אותו למלבן בגודל של כ-30X40 ס"מ.
  8. מורחים את החמאה הטבעונית הרכה באופן שווה על הבצק, ואז מפזרים מעל את תערובת סוכר הקינמון.
  9. החל מקצה ארוך אחד, מגלגלים בחוזקה את הבצק לתוך בול עץ. פורסים את הבול ל-12 חתיכות שוות.
  10. מניחים את הלחמניות בתבנית אפייה משומנת, משאירים מעט מרווח בין כל אחת. מכסים במגבת ומניחים לתפיחה נוספת של 30 דקות.
  11. לאחר התפיחה, אופים את הסינאבונס בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, או עד להזהבה.
  12. בזמן שהקינבונים נאפים, מכינים את הציפוי. בקערה קטנה, טורפים יחד את אבקת הסוכר, החלב הצמחי ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת חלקה.
  13. מוציאים את הסינבונס מהתנור ונותנים להם להתקרר כמה דקות לפני שמטפטפים את הציפוי מלמעלה.
  14. הגישו חם ותיהנו מהטוב הדביק!

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להתאים את המתכון הזה בקלות על ידי שימוש במרכיבים בעלי תעודת כשרות. בנוסף, אם אתה אלרגי לגלוטן, אתה יכול לנסות להחליף את הקמח לכל מטרה בתערובת קמח ללא גלוטן. רק הקפד לבדוק את התוויות כדי לוודא שכל המרכיבים מתאימים לצרכים התזונתיים שלך.

יתרונות תזונתיים:

  • הסינבונים הטבעוניים האלה לא רק טעימים אלא גם מציעים כמה יתרונות תזונתיים. 
  • הם נקיים ממוצרים מן החי, מה שהופך אותם מתאימים לטבעונים וצמחונים. 
  • בנוסף, הם נמוכים יותר בשומן רווי ובכולסטרול בהשוואה לחמניות קינמון מסורתיות, מה שהופך אותם לאופציה בריאה יותר עבור אלה שצופים בבריאות הלב שלהם. 
  • בנוסף, הקינמון בלחמניות אלו עמוס בנוגדי חמצון ונקשר ליתרונות בריאותיים שונים, כולל שיפור בקרת הסוכר בדם והפחתת הדלקת.

טיפים לשיפור:

  • לתוספת טעם, נסה להוסיף כפית גרידת תפוז לתערובת המילוי.
  • אם אתם מעדיפים מרקם צפוף יותר, אפשר להשתמש בקמח לחם במקום קמח לכל מטרה לבצק.
  • אל תוותרו על התפיחה השנייה של הבצק, כי זה עוזר להבטיח סינבונים קלילים ואווריריים.
  • להכנה מראש, אפשר להכין את הלחמניות עד לנקודת האפייה, ואז לכסות ולהכניס למקרר למשך הלילה. בבוקר, הניחו להם להגיע לטמפרטורת החדר ולהתפחה לפני האפייה לפי ההוראות.
  • עכשיו, קדימה, פנקו את עצמכם עם הסינבונים הטבעוניים שאי אפשר לעמוד בפניהם. הם מושלמים לבראנץ', לקינוח, או בכל פעם שאתה משתוקק למשהו מתוק ומנחם. תהנה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות