דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לסלט חצילים בטעם כבד.
מצרכים להכנת סלט חצילים בטעם כבד:
- 4 חצילים מוארכים גדולים
- 6 ביצים
- 4 בצלים קלופים וחתוכים לרצועות
- 2 קישואים
- כף מלח
- חצי כף פלפל שחור
- 4-5 שיני שום
- חצי כוס שמן
אופן הכנה:
- את החצילים והקישואים מקלפים בצורת זברה וחותכים לפרוסות עבות.
- את הפרוסות חציל,מסדרים במחבת עם נייר אפיה,מרססים או מברישים בשמן (יש אפשרות גם לטגן) ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מצב טורבו.
- אותו דבר עושים עם הקישואים – מסדרים על תבנית עם נייר אפיה,מרססים בשמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מצב טורבו.
- מטגנים את רצועות הבצל בחצי כוס שמן בסיר שטוח,מוסיפים את שיני השום,ומבשלים את הביצים במים.
- כאשר הבצל מוכן ,מסירים מהאש ומקלפים את הביצים הקשות שבישלנו.
- שמים במעבד מזון את הבצל עם השמן שטיגנו בו את הבצל,מוסיפים את הביצים הקשות למעבד מזון ומפעילים את מעבד המזון.
- מוסיפים לבצל והביצים הטחונות אשר במעבד המזון את פרוסות הקישואים ופרוסות החצילים שאפינו בתנור,מוסיפים מלח,פלפל שחור ומפעלים את מעבד המזון.
- מוציאים מהמעבד מזון,מעבירים לקופסאות אחזון ונותנים להתקרר.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הסלט חצילים בטעם כבד:
תגובה אחת
תותס אתה גדול אין עליך