דרגו את המתכון
סלט חצילים טעים במיוחד של סוניה סאני בן הרוש.
מצרכים להכנת הסלט חצילים:
למרינדה:
- מיץ מלימון אחד
- 3 שיני שום פרוסים דק
- 3 כפות חומץ
- 2 שיני שום כתושות
- חצי כף פפריקה מתוקה
- 2 כפות שמן
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית סוכר
- חצי כפית מלח
- 1 כף אריסה
- חצי כפית כמון
ירקות: - 2 חצילים
- 1 גמבה צהובה חתוכה לקוביות
- 1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
- חופן פטרוזליה קצוצה
- חופן של כוסברה קצוצה
אופן הכנה:
- חותכים את החצילים לפרוסות ואז חותכים את הפרוסות לרבעים,שמים במסננת,ממליחם ומשאירים למשך שעה וחצי עד שעתיים עד שהמרירות יוצאת מהחצילים באמצעות נוזלים ואז מייבשים את החצילים במגבת ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה ומוציאים לנייר סופג.
- לאחר שסיימנו את טיגון החצילים נטגן את הגמבות ונעביר לנייר סופג.
- מערבבים את כל חומרים המרינדה לתערובת אחידה.
- שמים בקופסא שתעבור לקירור בהמשך את החצילים ומעל את הגמבות ומעל נפזר את הפטרוזיליה והכוסברה.
- מעל החצילים שופכים את המרינדה שהכנו ונערבב בעדינות,נכסה ונכניס למקרר למינימום שעה-שעתיים,ככל שיהיה יותר זמן הטעמים יספגו טוב יותר.
סרטון עם מתכון נוסף לסלט חצילים: