דרגו את המתכון
אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לסלט חצילים בתחמיץ.
- 2 חצילים
- 1 חלבון ביצה לטבילת החציל לפני הטיגון
- 1 גמבה אדומה קצוצה
- 8 שיני שום קצוצות
- 3 מלפפון חמוץ קצוץ
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- מעט מלח, מעט פלפל שחור
- לרוטב
- 3/4 כוס חומץ
- רבע כוס מים
- כפית מלח
- חצי כפית סוכר
- מעט פלפל
אופן ההכנה
- לחתוך את החצילים לעיגולים. אם העיגולים גדולים לחתוך לחצי.
- לטבול בחלבון ביצה ולטגן בשמן עמוק עד השחמה עדינה ולהוציא לנייר סופג.
- לחלופין ניתן להכין בתנור שחומם מראש על 200 מעלות.
- לזלף על העיגולי חצילים מעט שמן זית משני הצדדים ולאפות חצי שעה מכל צד עד הזהבה.
- בקערה לערבב את הגמבה, שום, מלפפון חמוץ ופטרוזיליה.
- להניח בקופסה שכבת חצילים, שכבת סלט, שוב חצילים ושוב סלט.
- בקערה לערבב את מרכיבי הרוטב היטב.
- למזוג את הרוטב על השכבה העליונה, לסגור מכסה ולשקשק היטב את הקופסה.
- להכניס למקרר לפחות ל- 3 שעות למיזוג הטעמים.