חיפוש

סלט טורקי מתכון קל להכנה

סלט טורקי מתכון קל להכנה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

סלט טורקי מתכון קל להכנה

סלט טורקי מתכון קל להכנה של כרמית דהאן.
המטבח הטורקי ידוע במנות הנועזות והטעימות שלו הכוללות מגוון רחב של ירקות טריים, עשבי תיבול ותבלינים. מנה אחת כזו היא סלט טורקי, המכונה גם סלט רועים, שהוא שילוב פשוט אך משביע של קוביות עגבניות, מלפפונים, בצל ופלפלים.

מאמינים כי מקורו של הסלט הטורקי הוא בימי קדם, כאשר רועים נוודים היו מערבבים יחד את כל המרכיבים הטריים שהיו בהישג ידם. כיום המנה מהווה מרכיב עיקרי במטבח הטורקי ומהווה כתוספת מרעננת .

כדי להכין סלט טורקי, התחל בחיתוך לקוביות עגבניות טריות, מלפפונים, בצל ופלפלים לחתיכות קטנות. לאחר מכן זורקים את הירקות יחד בקערה ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון. וריאציות מסוימות של המנה עשויות לכלול גם פטרוזיליה קצוצה, נענע או גבינת פטה.

התוצאה היא סלט תוסס וצבעוני מפוצץ בטעם וחומרי הזנה. העגבניות מספקות מקור עשיר של ליקופן, נוגד חמצון שעשוי לסייע בהגנה מפני סוגים מסוימים של סרטן, בעוד שהמלפפונים עשירים בוויטמין K ובמינרלים חיוניים אחרים.

בנוסף ליתרונות הבריאותיים שלו, סלט טורקי הוא גם מאכל טעים ורב-תכליתי שניתן ליהנות ממנו בדרכים רבות ושונות. אפשר להגיש כתוספת עם בשרים על האש או כארוחת צהריים קלה בפני עצמה. ניתן להשתמש בו גם כתוספת לכריכים או עטיפות, או אפילו כמילוי לפיתה.

בסך הכל, סלט טורקי הוא מאכל טעים ומזין שאהוב על רבים. הפשטות והרבגוניות שלו הופכות אותו לתוספת קלה ומשביעה לכל ארוחה.

מצרכים:

1 בצל גדול ( קצוץ דק)
4 עגבניות (קלופות קצוצות דק)
1 גמבה ( גדולה קצוצה דק)
3 שיני שום (כתושות)
2 קופסאות רסק עגבניות (קטנות)
¼ כוס מים
מעט כוסברה (קצוצה)
מעט פטרוזליה (קצוצה)
4 כפות שמן (לטיגון)
¼ כוס מים
1 כף סוכר
1 כף כמון (גדושה)
1 כף אריסה
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1/2 לימון (סחוט)
אופן הכנה מופיע בהמשך



מתכונים נוספים:

סלט טורקי מהיר ב-5 דקות
סלט בישבש -סלט שומר מרוקאי
גוזלמה – המאפה הטורקי שהפך ללהיט בעולם

מתכון נוסף

אופן הכנה:

1. מחממים שמן במחבת רחבה, מוסיפים עגבניות, גמבה ושום ומבשלים חמש דקות בחום גבוה.
2. מוסיפים בצל ומאדים במשך חמש דקות נוספות.
3. מוסיפים רסק עגבניות ומים ומביאים לרתיחה.
4. מוסיפים סוכר, כמון, אריסה, פפריקה, מלח ולימו מערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי צורך.
5. מורידים מהאש, מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה ומצננים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות