חיפוש

סלט ירוק כמו באולמות – מתכון נדיר ומעלף

סלט ירוק כמו באולמות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

אם חשבתם להכין סלט ירוק כמו באולמות אירועים – באנו לסגור לכם פינה. מתכון לסלט ירוק מדהים כמו אלה שמוצאים במסעדות או אולמות אירועים שכנראה יצא לכם להיות פעם או פעמיים במהלך החיים. סלט זה משלב ירקות פריכים עם רוטב טעים למנה ראשונה או תוספת מרעננת וטעימה.

מתכון לסלט ירוק כמו באולמות – הרכיבים

בשביל הסלט:

  • 6 כוסות סלט ירוק מעורב (כגון חסה, ארוגולה, תרד וקייל)
  • 1 כוס עגבניות שרי, חצויות
  • 1/2 מלפפון, פרוס דק
  • 1/4 בצל אדום, פרוס דק
  • 1/4 כוס זיתים שחורים פרוסים (לא חובה)
  • 1/4 כוס קרוטונים (קנו בחנות או תוצרת בית)
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת (או הגבינה האהובה עליכם)
  • עשבי תיבול טריים (כגון בזיליקום, פטרוזיליה או עירית) לקישוט (לא חובה)

עבור הרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 1 כפית דבש (או סירופ מייפל לאופציה טבעונית)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הוראות:

  1. לשטוף ולייבש את הירוקים: לשטוף ולייבש היטב את הירוקים המעורבים בסלט. אתה יכול להשתמש במטווה לסלט או לייבש אותם עם נייר סופג כדי להבטיח שהם יהיו פריכים.
  2. פורסים ירקות: חוצים את עגבניות השרי, פורסים דק את המלפפון ופורסים דק את הבצל האדום. אם אתה משתמש בזיתים, פורסים גם אותם.
  3. מכינים קרוטונים: אם אתם מכינים קרוטונים תוצרת בית, חתכו לחם לקוביות, זרקו עם מעט שמן זית, מלח ופלפל ואפו בתנור ב-180 מעלות צלזיוס (בערך 350 מעלות פרנהייט) עד שהם מזהיבים ופריכים. , בערך 10-15 דקות.
  4. רוטב להקציף: בקערה קטנה, טורפים יחד את שמן הזית כתית מעולה, חומץ בלסמי, שום טחון, חרדל דיז'ון, דבש (או סירופ מייפל), מלח ופלפל שחור. טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול לפי טעמכם. אם אתם מעדיפים רוטב מתוק יותר, הוסיפו עוד דבש או סירופ מייפל.
  5. מאחדים את המרכיבים: בקערת סלט גדולה מערבבים את הירקות הסלט השטופים והמיובשים, עגבניות שרי חצויות, מלפפון פרוס, בצל אדום פרוס, זיתים פרוסים (אם משתמשים), וקרוטונים.
  6. רוטב לטפטף: לטפטף את הרוטב המוכן על הסלט. מתחילים עם חלק מהרוטב ומוסיפים עוד לפי הצורך. לזרוק את הסלט בעדינות כדי לצפות את החומרים בצורה אחידה עם הרוטב.
  7. מוסיפים גבינה: מפזרים את גבינת הפרמזן המגוררת (או הגבינה המועדפת עליך) מעל הסלט.
  8. מקשטים בעשבי תיבול: אם רוצים, מקשטים את הסלט בעשבי תיבול טריים כמו בזיליקום, פטרוזיליה או עירית לפרץ של טעם רענן.
  9. מגישים מיד: הגישו את הסלט הירוק המדהים שלכם מיד כמנה ראשונה או כתוספת מרעננת.

תהנה מסלט ירוק בסגנון המסעדה שלך! השילוב הזה של ירקות טריים, ירקות צבעוניים ורוטב טעים בטוח ישמח את בלוטות הטעם שלך.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות