חיפוש

סלט כרוב סגול חריף עם רוטב מיונז קרמי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול

סלט כרוב סגול חריף עם רוטב מיונז קרמי

סלט הכרוב הסגול התוסס הזה הוא חגיגה לעיניים ולבלוטות הטעם! מפוצץ בצבע, קראנצ'יות וטוב קרם, זה תוספת מושלמת לכל אירוע. מקורו של סלטי כרוב מסורתיים המצויים במטבחים שונים ברחבי העולם, מתכון זה מוסיף טוויסט מודרני עם הטעם הנעים של רוטב המיונז. עמוס בחומרים מזינים ובנוגדי חמצון, כרוב סגול הוא מעצמה של ויטמינים, סיבים ומינרלים, מקדם את בריאות המעיים, מחזק חסינות ומפחית דלקות. הסלט הזה הוא חביב הקהל, אידיאלי לארוחות ערב, פיקניקים, או פשוט לרומם את ארוחת הערב שלך.

רכיבים:

  • 1 ראש קטן של כרוב סגול (כ-600 גרם), פרוס דק
  • 1 גזר גדול, מגורר
  • 1/2 בצל אדום, פרוס דק
  • 1/4 כוס מיונז
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 1 כף דבש או סירופ מייפל
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אופציונלי: עשבי תיבול טריים קצוצים כמו פטרוזיליה או כוסברה לקישוט

הוראות הכנה:

  1. מכינים את הירקות: שוטפים ופורסים דק את הכרוב הסגול, מגררים את הגזר ופורסים דק את הבצל האדום. מניחים אותם בקערת ערבוב גדולה.
  2. מכינים את הרוטב: בקערה קטנה טורפים יחד את המיונז, חומץ התפוחים, הדבש או סירופ מייפל, מלח ופלפל עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
  3. מרכיבים את הסלט: יוצקים את הרוטב על הירקות החתוכים בקערת המערבל. בעזרת מלקחיים או ידיים נקיות, זורקים את הסלט עד שהירקות מצופים בצורה אחידה ברוטב.
  4. תנו לו להשרות: לקבלת הטעם הטוב ביותר, מכסים את הקערה ומקררים את הסלט למשך 30 דקות לפחות כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחדיו. אפשר גם להכין כמה שעות מראש או לילה.
  5. מגישים ומקשטים: לפני ההגשה תנו לסלט סיבוב אחרון. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מפזרים עשבי תיבול טריים קצוצים כמו פטרוזיליה או כוסברה לפרץ של צבע ורעננות.

חלופות מתכון:

לאוכלי הכשרות או הנמנעים ממוצרי חלב, ניתן להחליף את המיונז במיונז טבעוני או ברוטב על בסיס טחינה. במקום דבש, השתמש בסירופ אגבה או סירופ תמרים לאפשרות ממתיק ידידותי לטבעוני.

יתרונות תזונתיים:

  • כרוב סגול הוא לא רק מדהים מבחינה ויזואלית אלא גם מזין להפליא. 
  • הוא עשיר בויטמין C, ויטמין K ונוגדי חמצון כמו אנתוציאנינים, המסייעים במאבק בלחץ חמצוני ובדלקות בגוף. 
  • גזר מוסיף בטא-קרוטן, מקדם ראייה ועור בריאים, בעוד שבצל מספק קוורצטין, פלבנואיד בעל תכונות אנטי דלקתיות. 
  • רוטב המיונז הקרמי מספק שומנים בריאים ומשפר את הספיגה של ויטמינים מסיסים בשומן.

כמות: מתכון זה משמש 4-6 כתוספת.

זמן הכנה: זמן ההכנה לסלט כרוב סגול זה הוא כ-15 דקות.

רמת קושי: מתכון זה קל, מתאים לבשלנים מתחילים וותיקים כאחד.

טיפים לשיפור:

  • הוסף קראנץ' וטעם נוסף על ידי זריקת אגוזים קלויים או זרעים כמו שקדים, גרעיני חמנייה או גרעיני דלעת.
  • לקבלת רמז של מתיקות וטאנג, הוסיפו לסלט חופן חמוציות מיובשות או צימוקים.
  • התאם אישית את הרוטב על ידי שילוב תבלינים כמו אבקת שום, אבקת חרדל או פפריקה לתוספת עומק של טעם.
  • לגרסה קלילה יותר, השתמשו ביוגורט יווני או בשילוב של יוגורט ומיונז ברוטב.
  • כדי להפוך את הסלט למשמעותי יותר, הוסף מרכיבים עשירים בחלבון כמו עוף בגריל, חומוס או קוביות טופו.
  • אל תשכחו לטעום ולהתאים את התיבול לפני ההגשה כדי להבטיח את איזון הטעמים המושלם.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות