סלט סלק מרוקאי עם גבינת פטה – משווה את סלקים וסלטים!
אז מי חשב שסלק יכול להיות כל כך טעים? עם השילוב הנכון, הוא לא רק שיהיה מתוק, אלא גם מהמשלמים שבסלטים! אז הכנתי לכם מתכון לסלט סלק מרוקאי עם גבינת פטה שיביא אתכם על רגליים שתיים! כי מה יותר טוב מלפנק את עצמכם במטעמים בריאים ובכל זאת, לטעום כמו שמן שאוהבים?
מה נצטרך?
- 4 סלקים בינוניים (וכאשר אני אומרת "בינוניים", אני מתכוונת לאלה שאתם ממש יכולים לשאת על הכתף)
- 150 גרם גבינת פטה (עוד רגע אני משאירה לכם סוד על כך גבי)
- 1 בצל סגול (למתקתי את העניין)
- 1 פטרוזיליה – חבילה (וזה לא סתם חבילה, זה הדבר הכי ירוק ומרענן)
- מיץ מלימון אחד (לא להסחף, לא כל הלימון! כאילו, יש פה גבינה)
- שמן זית – לפי הטעם (הכנה זו אמנות, תשתמשו בתחושה שלכם!)
- מלח ופלפל – לפי ההרגשה (לא תאמינו, אבל לפעמים זה משפר את הטעם!)
שלב 1: סלק הזה, אוהבי סלק!
קודם כל, נתחיל עם הסלקים. ניקח את הסלקים, נשים אותם בסיר עם מים ונתן להם לשחות 40 דקות (תשתמשו בספידו!). אחרי שהם מוכנים, נתן להם להתקרר ואחר כך נקלף וחותכים לקוביות. במילים אחרות, עשו מהם בלגן.
שלב 2: יחד ניצור יצירת מופת!
בעוד הסלקים מתקררים, ניקח את הבצל הסגול ונקלף אותו (דמעות? נוסיף עוד קטן מלח!). חותכים אותו דק, דק, ביחד עם הפטרוזיליה שאפשר לקצוץ היטב. לא לסנן את הקיפולים!
שלב 3: הזמן לאיחוד!
עכשיו הגיע הזמן לשלוט בעובדות: ניקח קערה גדולה (לא יותר מדי, לא יהיה מקום לסלקים) ונכניס הכל פנימה – סלקים, בצל, פטרוזיליה, גבינת פטה, וזולגות על הכל את מיץ הלימון ושמן הזית. מלח ופלפל? צ'ק!
עכשיו מה עושים?
מערבבים בעדינות ולא כמו שמעלים גלים בבריכה! סלט הסלק הזה מצטלם מדהים, אז אם תכננתם לפרסם ברשתות, רק אל תשכחו לתייג אותי!
שאלות נפוצות:
- כמה זמן אפשר לשמור את הסלט הזה? בערך יומיים, אם לא ייאכל קודם! (תזכרו, זה לא יינות!)
- מה אם אני לא אוהב גבינת פטה? אפשר להמיר את גבינת הפטה בגבינת מוצרלה או אפילו בטחינה!
- אפשר להוסיף עוד ירקות? בהחלט, אם בא לכם, אולי גם תפוחי אדמה מבושלים?
- האם הסלט הזה בריא? תחשבו על זה – סלק, פטרוזיליה, וגבינה – זה שלושה חלקים מהשילוב המושלם.
- מה ההמלצה שלי לשתייה? זוג אותו עם יין אדום או תה מרווה. לא תוכלו להפסיק!
אז מה אתם מחכים? זה הזמן לגרום לסלט שלכם לרקוד על השולחן!