חן במטבח ואיילת שלמה משתפים אותנו בסלט בורגול עם ירקות.
סרטון להכנת סלט בורגול עם ירקות של חן במטבח:
מתכון נוסף של סלט בורגול עם ירקות של איילת שלמה:
מצרכים:
- 2 כוסות בורגול מושרים במים רותחים חצי שעה
- פלפל אדום וצהוב קצוצים דק
- 1 גזר מגורד גס
- 2 עלי סלרי קצוצים כולל עלים
- חופן חמוציות
- מיץ מלימון אחד
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- 2 כפות שמן
אופן הכנה:
שוטפים את הבורגול המושרה ומסננים מנוזלים. מוסיפים את שאר הירקות ומתבלים.
מתכון נוסף לסלט בורגול עם ירקות: סלט טבולה מתכון
מהו בורגול?
בורגול הינו הוא מזון דגנים העשוי מגריסים סדוקים (דגנים מלאים) של כמה מיני חיטה שונים, לרוב מחיטת דורום. מקורו במטבח מערב אסיה. הבורגול זמין במגוון של סוגי טחינה, בדרך כלל עדין, בינוני, גס וגס במיוחד. המתכונים של מאכלים שונים דורשים טחינה ספציפית.
בורגול הוא מזון עשיר מאוד מבחינת סיבים תזונתיים, הידוע כמפחית שומן בדם.
הוא עשיר בפחמימות ודל בחלבון.
ויטמיני B1 בבורגול ממלאים תפקיד חשוב במערכת העצבים והעיכול.
בשל החומצה הפולית שהוא מכיל, זהו פריט מזון חשוב מאוד לילדים ולנשים בהריון.
יש לו שומן בלתי רווי והוא חומר תזונתי בריא מכיוון שהוא דל בשומן .
הוא אינו מכיל כולסטרול.
חומצה פיטית, שהיא החיסרון הגדול ביותר של מוצרי דגנים, אינה מצויה בבורגול בגלל תהליכי הבישול והייבוש של הבורגול.
בשל תכולת המינרלים והתאית הגבוהה שלו, הוא מאיץ את ספיגת החומרים התזונתיים, מונע עצירות ומונע סרטן המעי.
כאשר מערבבים אותו עם קטניות, הוא הופך למקור המזון החשוב ביותר בעולם.
הוא אינו סופג קרינה ועמיד בפני קרינה. מסיבה זו, זהו אחד המוצרים המוחזקים במלאי למטרות צבאיות ואזרחיות נגד מלחמות גרעיניות בחלק מהמדינות.
מאחר והחומרים התזונתיים בחלק הנבט של הדגן חודרים לתבואה בתהליך הבישול, הערך התזונתי גבוה יותר משאר המוצרים (לחם, פסטה).
בשל תהליכי הבישול והייבוש הוא עמיד לצמיחת עובש ובעל חיי מדף ארוכים יותר ממוצרים אחרים.
בשל האינדקס הגליקמי הנמוך שלו, הבורגול שומר אותך שבע לאורך זמן, וזהו מוצר שניתן להשתמש בו בדיאטות כיוון שהוא מתערבב לאט בדם. מומלץ גם לחולי סוכרת. בנוסף, מדובר במוצר שמציע מגוון רב מכיוון שהוא מרכיב המשמש בסלטים, מנות חמות וקרות.