דרגו את המתכון
אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לסלט פסטה צבעוני.
מצרכים להכנת סלט פסטה צבעוני:
- חצי חבילת פסטה מסולסלת או קונכיות (250 גר')
- שמן זית
- 2 חצילים בינוניים שטופים, חתוכים לקוביות עם הקליפה
- 1 סלסלת עגבניות שרי חצויות לחצאים
- 100 גרם צנוברים
- חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים או חופן פטרוזיליה קצוצה או 3 כפות תבלין בזיליקום יבש
- 1 כף רוטב בלסמי
- מעט מלח
- 1 כף מיץ לימון
- פלפל לפי הטעם
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- שמים את קוביות החצילים על תבנית נייר אפיה, מזלפים שמן זית ומלח מעל ואופים למשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
- לאחר 20 דקות מוציאים את תבנית החצילים ושמים בקערה את החצילים להצטנן.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן,מסננים,מזלפים מעט שמן זית ושמים בקערה בצד.
- במחבת עם 3 כפות שמן זית מקפיצים את העגבניות שרי החצויות למשך 5 דקות ואז מסירים מהאש.
- מוסיפים למחבת את קוביות החצילים ומערבבים בעדינות.
- במחבת קטנה קולים את הצנוברים ללא שמן למשך דקה.
- מוסיפים את העגבניות שרי,חצילים והצנוברים לפסטה ולערבב היטב.
- מוסיפים את חתיכות המוצרלה והבזיליקום הקצוץ ומערבבים היטב ומגישים בטמפרטורת החדר.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הסלט פסטה: