דרגו את המתכון
סוניה סאני בן הרוש משתפת אותנו במתכון שלה לסלט קינואה מושלם
מצרכים להכנת סלט קינואה:
- חצי כוס קינואה
- חצי כוס עדשים שחורות
- 2 יח' בטטה חתוכות לקוביות
- 1 בצל סגול קצוץ
- חצי חבילה של פטרוזליה
- 2 כפות שמן זית
- כף סילאן
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
- 1. מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות קטנות.מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מתבלים בשמן זית מלח ופלפל שחור גרוס, מערבבים היטב ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות טורבו ואופים משהו כמו חצי שעה.
- 2. משרים את הקינואה במים חמים לחצי שעה מסננים ושוטפים היטב.
- 3.מעבירים לסיר ממלאים מים ומבשלים משהו כמו 10 דקות, מסננים היטב מנוזלים ומעבירים לקערה.
- 4. מבשלים את העדשים במים עם קצת מלח עד להתרככות משהו כמו 20 דקות חצי שעה, מסננים ושוטפים היטב מתחת לברז.
- 5. מסננים מנוזלים ומעבירים לקערה יחד עם הקינואה .
- 6. מוסיפים את הבטטה לקערה עם הקינואה והעדשים.
- 7. מוסיפים בצל סגול קצוץ ופטרוזליה קצוצה ומתבלים בשמן,סילאן מלח ופלפל שחור.