3.5/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול
הנה מתכון מענג ופשוט לסלמון בתנור שבטוח יהיה להיט בקרב ילדים. מתכון זה מתמקד בשיפור הטעמים הטבעיים של הסלמון מבלי להציף אותו עם יותר מדי תבלינים או מרכיבים. זה קל להכנה, מה שהופך אותו למושלם עבור לילות חול עמוסים, והטעם העדין והחמאתי של סלמון הוא לעתים קרובות אהוב על ילדים.
מתכון סלמון אפוי בתנור זה עוצב מתוך מחשבה על פשטות וחיך ילדים. השיטה מבטיחה שהסלמון מבושל עד לשלמות. רמז של לימון מוסיף גרידה קלה ומרעננת, בעוד שמגע של חמאה מוציא את העושר הטבעי של הסלמון. מנה זו משתלבת היטב עם מגוון צדדים, כגון ירקות מאודים, אורז או פירה, מה שמאפשר לך להתאים להעדפות המשפחה שלך.
איך להכין סלמון אפוי שילדים אוהבים:
- 4 פילה סלמון
- 2 כפות חמאה ללא מלח, מומסת
- 1 כף דבש
- 1 לימון, פרוס דק
- מלח לטעימה
- פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
- שמיר טרי או פטרוזיליה לקישוט (לא חובה)
שלבי הכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה או משמנים אותו קלות.
- מניחים את פילה הסלמון על תבנית האפייה.
- בקערה קטנה מערבבים יחד את החמאה המומסת והדבש.
- מברישים את תערובת החמאה והדבש על כל פילה סלמון.
- מתבלים את הפילטים במלח ופלפל.
- מעל כל פילה כמה פרוסות לימון.
- אופים בתנור שחומם מראש כ-15-20 דקות, או עד שהסלמון מתקלף בקלות בעזרת מזלג.
- מקשטים בשמיר טרי או פטרוזיליה אם רוצים.
- מגישים מיד.
המתכון הזה פשוט ככל שיהיה, ובכל זאת הוא מספק ארוחה טעימה, ידידותית לילדים, בריאה ומשביעה. בתיאבון!