ברוכים הבאים, לפיצוץ טעם שמקורו בגיבור הבלתי מוערך של עולם הירקות עלי סלרי! המתכון הזה הוא לא רק יצירת מופת קולינרית; זו חגיגה של טעמים, תזונה וקצת מרד במטבח. אז, הפשילו שרוולים ובואו לצלול לעולם של פסטה עלי סלרי מלוחים!
מקורות מתכון:
הרעיון של ניצול עלי סלרי ליותר מסתם קישוט אורב במטבחים כבר עידן ועידנים. הגיע הזמן לשבור את הסטריאוטיפ שעלי סלרי הם רק מחשבה דקורטיבית. המתכון הזה נותן כבוד להשפעות הים תיכוניות, שבהן תושייה פוגשת טעם. הרעננות העזה של עלי הסלרי פוגשת את העושר האגוזי של פסטו, ויוצרת סימפוניה של טעמים שתגרום לבלוטות הטעם שלך לרקוד משמחה.
רשימת רכיבים:
2 כוסות עלי סלרי טריים שטופים ומיובשים
1 כוס עלי בזיליקום טריים
1/2 כוס צנוברים (או שקדים/אגוזי מלך לטוויסט)
1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת (או שמרים תזונתיים לגרסה ללא חלב)
3 שיני שום, קלופות
1 כוס שמן זית כתית מעולה
מלח ופלפל לפי הטעם
400 גרם פסטה לבחירה (ספגטי או פוסילי עושים פלאים)
הוראות הכנה:
- ודאו שעלי הסלרי שלך נשטפים היטב ומייבשים. אף אחד לא אוהב פסטו מימי! חותכים את כל הגבעולים הקשים, תוך שמירה על העלים בעלי הטעם.
- קולים את הצנוברים שלך במחבת יבשה על אש בינונית במשך כמה דקות עד שהם משחררים את הארומה האגוזי שלהם. היו קשובים הם יכולים לעבור ממש מהר מזהב לשרוף!
- במעבד מזון מערבבים עלי סלרי, בזיליקום, צנוברים קלויים, שיני שום וגבינת פרמזן (או שמרים תזונתיים). דופקים עד לקבלת תערובת גסה.
- בזמן שמעבד המזון פועל, יוצקים לאט את שמן הזית. המשיכו כך עד שתשגו מרקם חלק ועסיסי. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מרתיחים סיר מים, מוסיפים קורט נדיב של מלח ומבשלים את הפסטה לפי הוראות האריזה. זכור, אל דנטה היא הדרך ללכת!
- שמרו כוס מי פסטה לפני הניקוז. זורקים את הפסטה המרוקנת עם כמה כפות מפסטו עלי הסלרי. הוסף מי פסטה שמורים לפי הצורך כדי להשיג עקביות משיי וציפוי.
- מצלחים את הפסטה, מטפטפים מעט יותר פסטו מעל, ואולי מפזרים פרמזן נוסף. התראה אסתטית!
- אל תהססו להוסיף תוספות כמו עגבניות שרי או פטריות מוקפצות.
יתרונות תזונתיים:
- עלי סלרי הם מעצמה של ויטמינים ומינרלים, המתגאים ברמות גבוהות של ויטמין K, ויטמין C ואשלגן.
- בזיליקום מוסיף לא רק פרץ של טעם אלא גם מביא נוגדי חמצון ותכונות אנטי דלקתיות.
- צנוברים עשירים בשומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב ומכילים רכיבי תזונה חיוניים כמו מגנזיום ואבץ.
- שמן זית, הזהב הנוזלי של הים התיכון, תורם ללב בריא ועמוס בשומנים חד בלתי רוויים.
זמן ההגשה וההכנה:
מתכון זה נותן מענה לכ-4 נשמות רעבות. זמן ההכנה הוא משב רוח, נמשך בערך 15 דקות, מה שהופך אותו לבחירה אידיאלית לארוחת ערב מהירה של ליל שבוע או למשתה סוף שבוע עצלן.
רמת קושי:
אל תפחדו, טירוני מטבח! המתכון הזה נוטה לצד הקל.
אפשרויות חלופיות:
לחברים הכשרים שלנו או לבעלי הגבלות תזונתיות, אל חשש! החליפו פרמזן עם שמרים תזונתיים לחלופה מענגת נטולת חלב.
ללא גלוטן? בחר את הפסטה האהובה עליך ללא גלוטן. מתכון זה משגשג בהסתגלות, אז אל תהססו להתנסות.
טיפים לבישול:
- אהבה עלים: ודא שעלי הסלרי יבשים כמו מדבר לפני ערבוב. עודף מים יכול להוביל לפסטו רטוב.
- אגוזים על אגוזים: קולים את הצנובריםכמה דקות לפני ערבוב כדי לשפר את הארומה והטעם האגוזי שלהם.
- מסיבת פרמזן: אם אתם הולכים על מתכון ללא חלב, תקנו טעם עם השמרים התזונתיים. התאם עד שתגיע לנקודה המתוקה של האומאמי.
- שלמות הפסטה: מבשלים את הפסטה עד אל דנטה לביס המשביע הזה. זורקים אותו פנימה עם מעט מהפסטו כשהוא עדיין חם לחליטת טעם.
צאו למסע הקולינרי הזה בתאבון! פסטה עלי סלרי פסטו זה לא רק מתכון; זו חוויה.אז בואו נעשה קסם במטבח!