דרגו את המתכון

דליה לוי ונועם זיגדון משתפים אותנו במתכון שלהן להכנת סמבוסק גבינה עיראקי

סרטון הכנה של סמבוסק גבינה עיראקי של דליה לוי:

מצרכים:

אופן הכנה:

  1. בקערה מערבבים יחד את הקמח , הסוכר והשמרים תוך כדי ערבוב מוסיפים 2 כוסות מים בהדרגה (יש לזכור שיש 1 כוס שמן) .
  2. מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש את הבצק במידה וחסר מים מוסיפים בהדרגה עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  3. מוסיפים את קמצוץ המלח וממשיכים ללוש . תהליך לישה לפחות אורך 7-8 דקות.
  4. מניחים בצד לתפיחה.
  5. הכנת התערובת של הגבינה : מגרדים את הגבינות ומוסיפים את הקורנפלור .
  6.  לאחר שהבצק הכפיל את עצמו מרדדים על משטח עבודה עד לעובי של כ-חצי ס"מ קורצים עיגולים ועל  כל עיגול שמים כך מילוי סוגרים לחצי עיגול מהדקים היטב ושוב מהדקים עם המזלג ,מורחים בביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שישחימו.
  7. מוציאים מהתנור ומכסים עם מגבת את התבנית על מנת שיקבלו פריכות .אפשר להקפיא.

מתכון נוסף של סמבוסק גבינה של נועם זיגדון:

אופן הכנה:

  1. להמיס את השמרים עם הסוכר וכוס אחת של מים להוסיף את שאר המרכיבים חוץ מהמחמאה .
  2. ללוש לבצק לקראת הסוף להוסיף את המחמאה.
  3. להתפיח את הבצק כשעה.
  4. לתת לבצק לנוח כשעה..
  5. לחלק את הבצק ל-20 חלקים לקרוץ עיגולים בעובי ½ ס"מ למלא במלית לקפל ולהדק שוליים.
  6. להניח בתבנית למרוח בביצה לפזר שומשום .
  7. לאפות בתנור שחומם מראש ל-200° כ-12 דקות עד להזהבה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות