דרגו את המתכון
דליה לוי ונועם זיגדון משתפים אותנו במתכון שלהן להכנת סמבוסק גבינה עיראקי
סרטון הכנה של סמבוסק גבינה עיראקי של דליה לוי:
מצרכים:
- 1 ק"ג קמח לבן
- 2 כפות שמרים יבשים (1 שימרית)
- 1 כף סוכר
- 2-3 כוסות מים בהתאם לצורך
- 1 כוס שמן
- קמצוץ מלח
- חומרים למילוי :
- 500 גרם גבינה עיראקית
- 500 גרם גבינה צפתית
- 300 גרם גבינה ריקוטה
- 2 כף קורנפלור
אופן הכנה:
- בקערה מערבבים יחד את הקמח , הסוכר והשמרים תוך כדי ערבוב מוסיפים 2 כוסות מים בהדרגה (יש לזכור שיש 1 כוס שמן) .
- מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש את הבצק במידה וחסר מים מוסיפים בהדרגה עד לקבלת בצק רך וגמיש.
- מוסיפים את קמצוץ המלח וממשיכים ללוש . תהליך לישה לפחות אורך 7-8 דקות.
- מניחים בצד לתפיחה.
- הכנת התערובת של הגבינה : מגרדים את הגבינות ומוסיפים את הקורנפלור .
- לאחר שהבצק הכפיל את עצמו מרדדים על משטח עבודה עד לעובי של כ-חצי ס"מ קורצים עיגולים ועל כל עיגול שמים כך מילוי סוגרים לחצי עיגול מהדקים היטב ושוב מהדקים עם המזלג ,מורחים בביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שישחימו.
- מוציאים מהתנור ומכסים עם מגבת את התבנית על מנת שיקבלו פריכות .אפשר להקפיא.
מתכון נוסף של סמבוסק גבינה של נועם זיגדון:
- סמבוסק גבינה*
- כוס מדידה חד פעמית חמה
- לבצק
- 1ק"ג קמח מנופה.
- ½1 כפות שמרים יבשים.
- 100 גרם מחמאה מומסת
- 2 ביצים L.
- 2 כפות סוכר.
- 1 כף מלח
- 2 כפות חוויאג' לאפיה
- 2 כוסות מים פושרים.
- למילוי
- 2 חב' גבינת טוב טעם.
- 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 150 גרם גבינה בולגרית
- 2 ביצים
- 1 כף קמח
- פלפל שחור
אופן הכנה:
- להמיס את השמרים עם הסוכר וכוס אחת של מים להוסיף את שאר המרכיבים חוץ מהמחמאה .
- ללוש לבצק לקראת הסוף להוסיף את המחמאה.
- להתפיח את הבצק כשעה.
- לתת לבצק לנוח כשעה..
- לחלק את הבצק ל-20 חלקים לקרוץ עיגולים בעובי ½ ס"מ למלא במלית לקפל ולהדק שוליים.
- להניח בתבנית למרוח בביצה לפזר שומשום .
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-200° כ-12 דקות עד להזהבה.