4/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול

סמבוסק חומוס מתכון שאתם חייבים לנסות

סמבוסק חומוס – מתכון עיראקי אותנטי

סמבוסק חומוס הוא מאפה עיראקי מסורתי, פופולרי מאוד בישראל ובמדינות המזרח התיכון. הוא עשוי מבצק רך וממולא תערובת חומוס עשירה ובשרנית.

מקור המתכון

לסמבוסק חומוס יש היסטוריה ארוכה. הוא נחשב למאכל עממי, שהיה מוגש במקור לאיכרים ובעלי מלאכה. עם השנים, הוא הפך לחלק בלתי נפרד מהמטבח העיראקי, וכיום הוא מוגש במסעדות ובבתים בכל רחבי המדינה.
מתכון של מירב בדיט טליאז

רשימת מרכיבים והוראות הכנה

לבצק:

למילוי:

אופן הכנה:

לבצק:

  1. מערבבים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים.
  2. מוסיפים את הסוכר, השמן והמים בהדרגה, תוך לישה מתמדת, עד לקבלת בצק רך ונעים למגע.
  3. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה-שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

למילוי:

  1. מבשלים את החומוס בסיר עם מים עד שהוא מתרכך.
  2. מסננים את החומוס מהמים ומקלפים ממנו את הקליפות.
  3. טוחנים את החומוס במעבד מזון למרקם גס.
  4. מטגנים את הבצלים עד להזהבה.
  5. מוסיפים את החומוס, התבלינים והמילוי ומערבבים היטב.

הרכבה וטיגון:

  1. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג פונג.
  2. מרדדים כל כדור לעיגול דק.
  3. מניחים כף נדיבה מהמילוי במרכז כל עיגול.
  4. סוגרים את הסמבוסק בצורת חצי עיגול.
  5. דוקרים את הסמבוסק במזלג כדי למנוע מהם להתפרץ בטיגון.
  6. מטגנים את הסמבוסקים בשמן עמוק עד שהם מזהיבים.

טיפים:

וריאציות ושיפורים:

דרגת קושי:

זמן הכנה נדרש:

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות