צופית בן יוסף משתפת אותנו במתכון שלה לסמבוסק חומוס עיראקי
סמבוסק במילוי חומוס (סמבוסק עיראקי):
לבצק:
500 גר קמח לחם (אפשר גם כוסמין לבן)
100 גר מרגרינה רכה
כוס מלאה מים פושרים (כוס חד פעמית של שתיה חמה)
כף שמרים יבשים
חצי כף סוכר
חצי כף מלח
לשים את כל חומרי הבצק לפחות 10 דק ,יוצא בצק רך ונעים. מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים כשעה במקום חמים.
למילוי:
4 בצלים גדולים
קופסא וחצי של חומוס גרגירים משימורים (לסנן!)
מלח
כפית פלפל שחור
כפית כורכום
כפית כמון
אופן הכנה:
קוצצים במעבד מזון את הבצלים למרקם גס, שמים בסיר עם תחתית עבה ומאדים עד שנהיה גוון זהוב, לאחר מכן מוסיפים רבע כוס שמן ומטגנים עוד 5 דקות.
מסננים ושוטפים היטב את גרגירי החומוס, מעבדים את הגרגירים במעבד מזון, מוסיפים לסיר עם הבצל, מתבלים עם התבלינים מערבבים הכל לאיחוד ומורידים מהגז לקירור קל.
מחלקים את הבצק לכדורים ,פותחים כל כדור לעיגול דק,ממלאים, סוגרים ומהדקים בקצוות.
מטגנים בשמן עמוק.
אפשר לשים בתנור, להבריש בביצה לפני ולאפות עד הזהבה.
מתכון נוסף לסמבוסק חומוס עיראקי: