חיפוש

סמבוסק חומוס עיראקי מושלם

סמבוסק חומוס מתכון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

סמבוסק חומוס עיראקי מושלם

הילה סמוכה רשתי משתפת אותנו במתכון לסמבוסק חומוס עיראקי

מצרכים:
למלית:
1.5 כוסות חומוס (לאחר השריה במים + כפית סודה לשתייה למשך הלילה)
2 בצלים קצוצים
1 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית שאטה (לקבל תטעם פיקנטי (לא חובה))
2 כפות כמון
1/4 כוס שמן
1 חלבון ביצה
לבצק:
3.5 כוסות קמח
2 כפיות שמרים יבשים
1/2 כפית מלח
2 כפות סוכר
3 כפות שמן
1 ¼ כוסות מי חומוס
אופן ההכנה מופיע בהמשך:

מתכונים נוספים :
סמבוסק גבינה עיראקי -המתכון המושלם
סמבוסק חומוס עיראקי
מיני סמבוסק גבינה של תומר תומס

מתכון נוסף:

אופן ההכנה :
להכנת המלית – משרים את גרגרי החומוס לילה קודם עד לריכוך.
נסנן ונשטוף. נבשל עד לריכוך ואז נמעך באופן גס ולא משחתי (את מי הבישול של החומוס שומרים להכנת הבצק)
במחבת, נטגן בצל בשמן עד להזהבה, נוסיף תבלינים וחומוס, ונמשיך לערבב כדקה ואז נוריד מהאש. נוסיף חלבון, נערבב ונצנן.
4. להכנת הבצק – בקערה נערבב את הקמח, סוכר, ושמרים. ואז נוסיף את שאר החומרים וללוש למשך 5 דקות לפחות.
5. נכסה את הקערה בניילון נצמד ונשים להתפחה כשעה.
6. נחלק את הבצק ל-20 כדורים וניתן להם לנוח כ-10 דקות.
7. נרדד כל כדור, ונניח באמצע כף גדושה מהמלית, ואז נסגור היטב שלא ייפתח בזמן הטיגון.
8. אפשר להניח לכיסונים מעט לתפוח, ואז נקבל בצק רך כמו בתמונה. אם נטגן מיד נקבל בצק יותר קריספי, לכן אם לא רוצים את הגרסה התפוחה והרכבה, מכינים בכל פעם רק את הכמות שנכנסת בסיר/מחבת ומטגנים על מנת למנוע מהבצק לתפוח.
9. בכל מקרה מקפידים על עטיפה דקה ככל הניתן של הבצק וכמות מלית נדיבה.
10. נטגן כשתי דקות מכל צד על אש בינונית עד להזהבה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות