סמבוסק פיצה מושלם
מעיין בן אבו משתפת אותנו במתכון לסמבוסק פיצה מושלם
מצרכים:
500 גרם קמח
1 וחצי כף שמרים
3 כפות סוכר
2 כפות חומץ
3 כפות שמן
250 מ״ל מים
1 כף שטוחה מלח
לרוטב פיצה :
בקבוק של מחית עגבניות של mutti
שום כתוש
מעט סוכר
אורגנו
מלח
אופן ההכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
סמבוסק חומוס עיראקי מושלם
סמבוסק גבינה עיראקי -המתכון המושלם
מתכון לסמבוסק מושחת
מתכון נוסף:
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה, נשים את הקמח, שמרים, סוכר, אבקת אפייה, וחומץ, ואז נתחיל לערבב, נתחיל להוסיף בהדרגה את המים עד שמתחיל להתגבש בצק ואז נוסיף את השמן. נמשיך ללוש ואז נוסיף את המלח.
2. ללוש במשך 8 דקות עד שמקבלים בצק חלק ואחיד. (הבצק צריך להיות מעט דביק, לא דביק מדי).
3. נשמן קערה ונניח את הבצק להתפחה של 45 דקות, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. אחרי שהבצק תופח, נחלק את הבצק לכדורים של 110 גרם, ואז נכדרר ונניח על משטח, נכסה את הבצק למנוחה של 5 דקות ונתחיל לעבוד.
5. נפתח כל כדור לצורת עיגול ונשים במרכז הבצק רוטב פיצה, גבינה צהובה מגורדת, מוצרלה, ותוספות לפי בחירה. אחרי זאת נסגור לצורת משולש עם פתח באמצע, נניח את הסמבוסק על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונבריש בחלמון ומעט סילאן ומים ונפזר שומשום.
6. בינתיים נחמם תנור ל-180 מעלות, כשהתנור חם והגיע לטמפרטורה הרצויה, נכניס את הסמבוסקים לתנור למשך 12-15 דקות עד שמזהיב