עוגה בטעם לימון גן עדן
העוגה הזו בטעם לימון היא פרץ של שמש בצלחת! עם מקורותיו מטעי הלימון התוססים של הים התיכון, המתכון הזה מביא את הטעם החריף והמרענן של הלימונים לעוגה לחה ומענגת. מושלם לכל אירוע, בין אם זה מפגש משפחתי נעים או מסיבת ארוחת ערב מפוארת, העוגה הזו בטוח תרשים במתיקות החריפה והארומה שאי אפשר לעמוד בפניה.
רכיבים:
- 2 כוסות קמח לכל מטרה (בערך 250 גרם)
- 1 ו-1/2 כוסות סוכר (בערך 300 גרם)
- 3 ביצים גדולות
- 1 כוס יוגורט רגיל (בערך 240 מ"ל)
- 1/2 כוס שמן צמחי (בערך 120 מ"ל)
- קליפת 2 לימונים
- מיץ מ-2 לימונים (בערך 1/4 כוס או 60 מ"ל)
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
לזיגוג הלימון:
- 1 כוס אבקת סוכר (בערך 120 גרם)
- 2-3 כפות מיץ לימון טרי
הוראות שלב אחר שלב:
- מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס. משמנים ומקמחים תבנית עגולה בגודל 23 ס"מ ומניחים בצד.
- בקערת ערבוב גדולה, טורפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים עד לקבלת קצף בהירה. מוסיפים את היוגורט, השמן הצמחי, גרידת הלימון ומיץ הלימון ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים הרטובים לחומרים היבשים, תוך ערבוב עד שהם מתאחדים. היזהר לא לערבב יתר על המידה, כי זה יכול להוביל לעוגה קשה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
- בזמן שהעוגה נאפית, מכינים את זיגוג הלימון. בקערה קטנה, טורפים יחד את אבקת הסוכר ומיץ הלימון עד לקבלת תערובת חלקה.
- לאחר האפייה של העוגה מוציאים אותה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות. לאחר מכן, מעבירים את העוגה לרשת המונחת מעל תבנית אפייה.
- בעוד העוגה עדיין חמימה, יוצקים את זיגוג הלימון מעל, ומאפשרים לו לטפטף בצדדים.
- הניחו לעוגה להתקרר לחלוטין לפני החיתוך וההגשה. תהנה!
אפשרויות חלופיות:
לאוכלי כשרות או לאלו הנמנעים ממוצרי חלב, ניתן להחליף את היוגורט בחלופה נטולת חלב כמו יוגורט קוקוס או שקדים. בנוסף, לגרסה ללא גלוטן, החליפו את הקמח לכל מטרה בתערובת קמח ללא גלוטן ביחס של 1:1.
יתרונות תזונתיים:
- עוגת הלימון הזו מציעה איזון מענג של טעמים תוך מתן רכיבים תזונתיים חיוניים.
- הלימונים עשירים בויטמין C, התומך בבריאות החיסונית, בעוד יוגורט מוסיף פרוביוטיקה לבריאות המעיים.
- בנוסף, שימוש בשמן צמחי במקום בחמאה מפחית את תכולת השומן הרווי, מה שהופך את העוגה הזו לאופציה קלה יותר.
כמות: מתכון זה מניב עוגה עגולה אחת בגודל 23 ס"מ או כ-12 מנות.
זמן הכנה: ההכנה לעוגה זו בטעם לימון אורכת כ-15 דקות, עם 30-35 דקות נוספות לאפייה.
רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מה שהופך אותו מתאים לאופים מתחילים ולטבחים מנוסים כאחד.
טיפים לשיפור:
- ודא שכל החומרים נמצאים בטמפרטורת החדר לפני הערבוב כדי להבטיח שילוב נכון ופירור רך.
- לתוספת טעם לימון אפשר להוסיף לבלילה כפית תמצית לימון.
- כדי למנוע מהעוגה להידבק לתבנית, משמנים ומקמחים את תבנית העוגה או מרפדים אותה בנייר אפייה.
- למגע דקורטיבי, מקשטים את העוגה בעגולות לימון פרוסות דק או בזילוף גרידת לימון לפני ההגשה.
עם טעם הלימון הבהיר והמרקם הלח שלה, העוגה בטעם לימון בטוח תהפוך למועדפת באוסף המתכונים שלך. בין אם נהנו עם כוס תה אחר הצהריים או כקינוח לאחר ארוחת הערב, זהו פינוק שבטוח ישמח את בלוטות הטעם שלכם!